Anconai szerelmesek

7 órája

Bochkor Gábort is hallhatjuk a Pécsi Nemzeti Színház új, zenés darabjában

Pécsen húsz évvel ezelőtt játszották Vajda Katalin zenés komédiáját, mely óriási sikert aratott. Az olasz életérzést humoros, magyar kontextusba ültető Anconai szerelmesek folytatása hamarosan debütál a Pécsi Nemzeti Színház nagyszínpadán. Meglepetés szereplőkre, ismerős hangokra is számíthatunk.

Mohay Réka

Itáliai komédiák nyomán, a magyar humort sem mellőzve írta az 1990-es évek végén Vajda Katalin az Anconai szerelmesek című darabot, amelynek most a Pécsi Nemzeti Színház bemutatja eddig ritkán látott, második részét. A premierre október 19-én kerül sor.

Anconai szerelmesek, Laklóth Aladár, Pécsi Nemzeti Színház
Könnyed, nosztalgikus pillanatokat ígér az Anconai szerelmesek második része, melyben Tomao Nicomaco szerepét ezúttal Laklóth Aladár játssza
Forrás: Pécsi Nemzeti Színház

A történet szerint is húsz évvel később játszódnak a darabbeli események, csak ezúttal nem Anconában, hanem a Balatonon, 1989 nyarán, egy SZOT üdülőben. Szereplőink felett elszállt az idő, a folytatásban a lázas ifjúság középkorúvá „szelídült”.
– A figurák eufórikus hangulatban búcsúznak a Kádár-kortól, ugyanakkor az új világ küszöbére már középkorúként érkeznek. A dicső révedés, az ifjúság iránti nosztalgia csak egy dolog, lesz majd szerelem és bonyodalom bőven most is! – ígéri ajánlójában a Pécsi Nemzeti Színház.

 

Az Anconai Szerelmesek ezúttal is hangulatos időutazást ígér

Olasz slágerekből és csábítási törekvésekből ezúttal sem lesz hiány, a nyolcvanas évek fülbemászó dallamai az érettebb korosztály számára múltidézést, a fiataloknak hangulatos retro bulit ígér.

Főbb szerepekben Laklóth Aladárt, Györfi Annát, Götz Attilát, Stubendek Katalint, Józsa Richárdot, Illés Alexát, valamint a társulat új művésznőjét, Gombó Viola Lottit láthatja a közönség. Az előadást a vígjátékok és zenés produkciók világában jártas Vidákovics Szláven rendezi.

Közreműködnek a Pécsi Művészeti Gimnázium növendékei, illetve hangfelvételről meglepetésként megszólal majd Szalóczy Pál, aki négy évtizeden át dolgozott a Magyar Rádió bemondójaként, valamint Bochkor Gábor is, akinek hangja nem először csendül fel Pécsen, hiszen több alkalommal járt rádiós stábjával a városban.

 


 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában