Leőwey

2024.09.11. 13:40

A világtalálkozó összehozza az egykori diákokat

Több mint nyolcszáz diák gyűlt össze a Pécsi Leőwey Klára Gimnázium falai között 2023. szeptemberében. Együtt mutatták meg az I. Leőwey Világtalálkozó keretében, hogy milyen nagyszerű dolog kapcsolódni. Ezt az élményt pedig az idei évben is megtapasztalhatják az egykori tanulók, hiszen szeptember 21-én újra összegyűlnek, hogy átadják magukat a leőweysta életérzésnek.

Czeczon Enikő

A Leőwey Világtalálkozóig már csak tíz napot kell aludni. Az első alkalom kedvelt programjait megtartották, de a visszajelzések alapján új elemeket is beépítettek.

Már az első világtalálkozón is rengetegen voltak.
Már az első világtalálkozón is rengetegen voltak.
Fotó: Laufer László

A második világtalálkozón az is kiderül, hogy ki tud még dekázni

Nosztalgiaórák idén is lesznek, a résztvevők újra átélhetik, hogy milyen is volt az iskolapadban, de egykori leőweysták mesélni fognak arról a kerekasztal-beszélgetések során, hogy kit merre vitt az élet. Ami újdonságnak számít a programok között, az a senior tesióra, ahol Fenyvesi Károly tanár úr és a testnevelés munkaközösség várja az egykori diákokat egy kötetlen, vidám együttlétre, amin akkor is részt lehet venni, ha fáj valakinek a dereka, vagy már nehezen megy a lépcsőzés. Itt ki fog derülni, hogy még sikerül-e eltalálni a palánkot, megy-e a dekázás.

Zalay Szabolcs igazgató egy beszélgetés során elmondta, hogy a közösség hangsúlyozása a világtalálkozó szervezésénél és a világháló kialakításánál inkább szervezőtársa, Csikós Gergőnek a fixa ideája. Ez a hozzáállás természetesen rímel az ő gondolataira.

A világháló ötlete tulajdonképpen egy szintugrásnak a vágya: Zalay Szabolcs elmondta, hogy volt már osztályfőnök, most igazgató, de egy világhálónak a szervezőjének lenni, ami egy nagyobb entitás, felemelő érzés. 

A tavalyi találkozóval kapcsolatban az igazgató azt mesélte, hogy annyira benne volt az eseményben, hogy először nem sikerült kilátnia belőle. Kellett egy kis idő mire felfogta, hogy mi is történt velük. Úgy fogalmazott, hogy egy sportoló is hasonlót érezhet, amikor benne van egy versenyben, és olyan dolgok történnek, amelyeket utólag tud csak feldolgozni. Amikor jöttek a visszajelzések, hogy ez fantasztikus volt, akkor kezdte elhinni, hogy nem volt ez rossz.

Mint kiderült, nem tudták rögtön, hogy lesz-e második találkozó, de az igények annyira erősek voltak kívülről és belülről, hogy végül a folytatás mellett döntöttek.

A II. Leőwey Világtalálkozó egész napos programmal fesztiválsátor, tagozatok programja, világháló fórum, épületbejáró séta, osztálytalálkozók, megemlékezés, kórus, közös fotó, találkozások tere - Networking várja az érdeklődőket, de a fenntarthatóság érdekében az idei évben támogatói regisztrációs jeggyel lehet belépni, amiről bővebben a gimnázium honlapján lehet olvasni.

Zalay Szabolcs kíváncsi arra, hogy az elindított folyamat, az elültetett mag ki tud-e kelni, mert valójában az lenne a cél, hogy már ne ők csinálják, hanem az, hogy elkezdjen működni, önálló életre kelljen, és volt diákok szánjanak rá időt és éltessék ezt a hálózatot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában