Élménydús foglalkozás

Tegnap, 12:30

Sasréti programmal készül az Erdők hetére a Mecsekerdő

Bama.hu

A Mecsekerdő Zrt. érdekesnek ígérkező programot tart az 28. Erdők hete országos rendezvénysorozat alkalmából október 3-án Sasréten. A program 9 órakor kezdődik Almamelléken, az állomás épületénél. A „Biedermannok Öröksége” című interaktív kiállítást tekinthetik meg az érdeklődők szakvezetővel, kiemelve az uradalmi birtok erdeinek szerepét. Ezt követően indul a Zselici Csühögő Sasrétre.

Az állami erdőgazdaság tájékoztatása szerint az élménydúsnak ígérkező eseményen a sasréti Kikerics Erdészeti Erdei Iskolában a világ több erdőtársulásának csodálatos rovarvilágával ismerkedhetnek meg közelebbről a résztvevők Sár József entomológus előadásában. 

A Mecskererdő gyermekcsoportok, és egyéni érdeklődők jelentkezését is várja szeptember 30-ig a [email protected] e-mail címen.

Az XXVIII. Erdők Hete országos rendezvénysorozat, az erdő páratlan gazdagságát, közjóléti és a nemzeti vagyonban betöltött szerepét hivatott megismertetni a legszélesebb nyilvánossággal – ismertette az állami erdőgazdaság.

Az első Erdők hete 1997-ben a „Tegyünk együtt többet erdeinkért!” felhívással fordult az erdőben dolgozó erdészekhez és az erdőt kedvelő támogatókhoz. Az akció nyomán arra hívták fel a figyelmet, hogy nem az erdésztől kell félteni az erdőt, mert az erdész az erdő gondozója.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában