Négy évtized

Tegnap, 10:07

Saját vagyonának jelentős részét feláldozta a rendező a grandiózus filmért

Végre megérkezett a mozikba Francis Ford Coppola már most megosztónak tartott alkotása, a Megalopolisz. Szeptember 26-án a nagynevű direktor alkotását a pécsi Apolló Mozi és a Cinema City is vetíti.

Czeczon Enikő

A történet helyszíne Új Róma, amelynek fényűző hatalmas felhőkarcolói között komoly ellentétek feszülnek. Cesar Catilina, az ambiciózus és vizionárius építész progresszív gondolkodásával szemben áll Franklyn Cicero polgármester hatalmi beágyazottsága és kapzsiságtól hajtott játszmái. A két férfi közötti konfliktust tovább hevíti Cesar kapcsolata a polgármester lányával, Juliával, aki számára nemcsak a város jövője hanem a szerelme és a családjai is tét.

  

A film rendezője négy évtizeden át hiába győzködte a hollywoodi filmstúdiókat, hogy finanszírozzák grandiózus tervét. Végül személyes vagyonának jelentős részét áldozta fel, hogy karrierjének legnagyszabásúbb alkotását elkészíthesse.  

A pécsi Apolló Mozi és a Cinema City is egyszer vetíti szeptember 26-án a filmet eredeti nyelven, magyar felirattal. Előbbi filmszínház délután fél 6-kor, míg utóbbi negyed 9kor tűzte műsorára a Megalopoliszt. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában