Digitális nyelvhasználat

10 órája

Dinoszauruszok végnapjairól is hallhatunk a Kutatók Éjszakáján Pécsen

Mohay Réka

A kép illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Andrii_K

A Kutatók Éjszakája során idén ősszel is számos szokatlan, újszerű témával ismerkedhetünk meg Pécsen. Szeptember 27-én délutántól késő estébe nyúlóan várnak a Pécsi Tudományegyetem (PTE) különböző karai, valamint a Mathias Corvinus Collegium (MCC) pécsi központja, illetve a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola (PPHF). 

A PTE Természettudományi Karán 19 órakor kezdődik „A dinoszauruszok hajnala és alkonya - egy sikertörténet első és utolsó felvonása” című előadás, amely azokat a földtörténeti eseményeket mutatja be, amelyek megnyitották az utat a köztudatban máig népszerű, ősi élőlények felemelkedése előtt, illetve, amelyek később hirtelen véget vetettek életüknek.

A jogi karon 20 órától az állatvédelem kérdései kerülnek terítékre az „Ez állati! – Az állatok jogai Magyarországon” című programon, ahol közelmúltbeli jogesetek példáján keresztül segít teljesebb képet alkotni az állatvédelem lehetőségeiről.

A Mathias Corvinus Collegium 17 órától több műhellyel is várja az érdeklődőket. Többek között szó lesz az emojik gyorsan változó trendjeiről: a „Szimbólumok útvesztőjében” című bemutató során Kiss-Kozma Georgina, az Ifjúságkutató Intézet kutatásvezetője tekinti át az online kommunikáció generációs különbségeit, s arra hívja a hallgatóságot, hogy együtt keressék a választ arra, vajon a digitális nyelvhasználat milyen hatással lehet a fiatalok életének egyéb területeire, illetve fenyegetést jelentenek-e a hangulatjelek.

A Pécsi Hittudományi Főiskolán 18.00 órától a Kapcsolatok hálójában című rendezvényen Szabolcs Mónika bíró és Hegedüs János kánonjogász, valamint Hartung István pszichológus és Szalay Mátyás filozófus beszélget a házasság, válás, barátság és intimitás útvesztőiről.

A részletes programokról az MCC, a PPHF és a PTE weboldalain tájékozódhatnak az érdeklődők.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában