Pécsi Koreai Gasztro Nap

2024.09.05. 12:30

A koreai kultúra beköltözik a művelődési házba

Szeptember 7-én egy hazánkban is egyre népszerűbb nép kultúráját mutatják be a pécsi VOKE Vasutas Művelődési Házban: a Pécsi Koreai Klub szervezésében megtartják az első Koreai Gasztro Napot, délután 1 és 5 óra között.

Czeczon Enikő

A rendezvény kiállítói között szerepel a pécsi Lili delikátesz tulajdonosa, aki koreai termékekkel érkezik az eseményre. Minden, ami ehető, iható vagy a főzéshez szükséges, megtalálható lesz az asztalain, az instant levesektől kezdve a kimcsin át a peperoig. Tiszteletét teszi szombaton a Kpop & Kbeauty webshop, akik albumokkal, kiegészítőkkel, light stickekkel és koreai kozmetikumokkal érkeznek majd.

koreai, gasztró nap, pécs, kultúra
Kulturális és ismeretterjesztő programmal is készülnek az első Pécsi Koreai Gasztro Napra
Fotó: Twinsterphoto / Forrás: Shutterstock

Az esemény ideje alatt az IYF Hungary támogatásával hanbokot hagyományos koreai viseletet próbálhatnak fel az érdeklődők. A ruhában még pózolhatunk is a kameráknak. 

Koreai táncelőadással is készülnek az eseményre

Kulturális programmal is készülnek a szervezők. A délután folyamán fellép a Mugunghwa tánccsoport – 2013-ban a tagok koreai tánc, művészet és kultúra iránti szeretete, rajongása hívta életre a csapatot.   

Az esemény keretében a szervezők Korea Kvízt is összeállítottak. A kérdéseket az ELTE BTK Koreai Tanszék oktatója, a Révai Miklós Gimnázium koreai szakkörének vezetője, Fajkuszné Kovács Ramóna állította össze. A kvízben átfogó kérdések lesznek Korea számos területével kapcsolatban. Ebbe beletartozik a gasztronómia, a történelem, a modern társadalom, a populáris kultúra, a k-pop és a hagyományos zene is. A versenyre legfeljebb 5 fős csapatok jelentkezését várják az alábbi linken.  

Mindemellett kiállítás is nyílik Tóth Kornália Néli’s Art munkáiból, sőt az alkotni vágyók maguk is ecsetet ragadhatnak. Fajkuszné Kovács Ramóna előadást tart a koreai gasztronómia témájában, amely során a résztvevők megérthetik, hogy a híressé vált koreai ételek milyen történelmi utat jártak be, honnan indultak, milyen külső országok hatásai látszódhatnak rajtuk. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában