International Culture Day in Pécs

22 órája

Horvátország és Nyugat-Afrika is képviselteti magát

Szeptember 18-án a Pécsi Tudományegyetem szervezésében megrendezik az International Culture Day in Pécs címet viselő rendezvényt a Széchenyi téren a Pécsi Napok keretében.

Czeczon Enikő

Az esemény délután 4 órakor rajtol a PTE Táncegyüttes műsorával, amelyben a PTE PEAC Cheerleading szakosztállyal együttműködve egy világ körüli utazásra invitálják a nézőket a tánc, az akrobatika, a cheerleading és cirkuszi elemek segítségével. A műsorban magyar és nemzetközi hallgatók is fellépnek.  

Ezt követően, délután 5 órakor a Lamine Siskora Trió koncertjét hallhatják az érdeklődők. A formáció műsora A szív szava a húrokon keresztül címet viseli. Lamione Siskora apai ágon griot-ként jött a világra, ami azt jelenti, hogy nyugat-afrikai történetmesélő-zenész családi hagyományokba született be. Jelenleg a társadalom nagyköveteként az afrikai zenei hagyományokat képviseli, valamint a nyugat-afrikai lant, a kora nevű szenegáli tradicionális húros-pengetős hangszer virtuóz mestere. A művész együttesével színes, változatos zenei stílusokat jelenít meg. 

Este 7 órakor egy Horvátországból érkező zenekar lép fel Pécsen. A formáció a Čuvarkuća, az indie rock egyik új izgalmas képviselője. A négy tagból álló együttes 2022-es bemutató albuma a Curino cvijeće máris elnyerte a közönség szívét a különleges stílusukkal. Őket 9 órakor Magyarország legnépszerűbb elektronikus zenéjét játszó koncertzenekara, a Brains lép színpadra, akik országszerte teltházas koncerteket adnak és nagyszínpadi fesztiválfellépéseik igazolják a csapat helyét a hazai és nemzetközi zenei palettán.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában