Lehet szavazni!

2 órája

Helyhez illő filmmel indítják el a filmklubot

Szeptember első hétvégéjén megnyitotta kapuit Pécs régi-új underground klubja, a Várárok. A szórakozóhely most filmklubot is szervez, aminek első alkalma szeptember 25-én, este 8 órakor lesz.

Czeczon Enikő

Fotó: Ben Houdijk

A szervezők szavazásra bocsátották Facebook-oldalukon, hogy mit vetítsenek szerdán. Az érdeklődők a Ford Fairlane Kalandjai és a Tenacios D – A Végzet Pengetője című alkotásokra adhatják le a voksukat.  

  • Előbbi film egy 1990-es vígjáték, amelyben Ford Farlaine annyira menő, hogy kizárólag híres együttesek, pop- és rocksztárok megbízásait vállalja. Ford a rock’n’roll detektív, aki épp egy heavy metal énekes, műfajához méltó, látványos halálának körülményeit vizsgálja. Az ügy felgöngyölítése közben meggyűlik a baja egy elmebeteg gyilkossal, egy üresfejű libával, majom popsztárokkal, epekedő titkárnővel, valamint a rendőrség egy oszlopos tagjával is.  
  • A másik alkotás két jó barátról szól, akik arról álmodoznak, hogy karriert csinálnak a rock világában. Rocktörténelmet akarnak írni, és mindenkit lemosni a zenei palettáról. Ehhez azonban először meg kell találniuk a Végzet pengetőjét, ami a kutyaütő zenészből is képes sztárt csinálni. Kalandjuk során mindenen átgázolnak, de szembeszállnak a rendőrökkel és lepaktálnak az ördöggel is.  

Részletekért és a szavazásért keressék fel a filmklub Facebook-eseményét.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában