Traumafeldolgozás

2024.09.17. 10:30

Elkövetők és áldozatok beszélgetnek egymással, felügyelet mellett

Szeptemberben a pécsi Apolló Mozi újra megnyitotta termeit, és jobbnál jobb filmekkel várja is a közönséget. A hónap 17-ik napján vetítik Az arcuk mindig előttem lesz című francia filmdrámát, este 8 órai kezdéssel.

Czeczon Enikő

Franciaországban a helyreállító igazságszolgáltatás 2014-ben lehetőséget kínál az áldozatoknak és az elkövetőknek, hogy biztonságos körülmények között, szakemberek és önkéntesek felügyelete mellett, beszélgessenek egymással. Hét résztvevője van ennek a programnak. Nassim, Issa és Thomas, akiket fegyveres rablásért ítéltek el, míg Grégoire, Nawelle, Sabine és Chloé rablás, illetve nemi erőszak áldozatai voltak. A traumafeldolgozó foglalkozáson megtapasztalják a dühöt, a reményt, a hallgatást, a szavak erejét, a felismerést és a megújult bizalmat. Egy-két út végén pedig ott rejlik a jóvátétel is.

Az alkotást hat kategóriában jelölték César-díjra, amelyből Adele Exarchopoulos elnyerte a Legjobb női mellékszereplőért járó elismerést.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában