Ez a nagy durranás!

2024.09.07. 12:30

Baranyába jön sokak kedvence, a Bagossy Brothers Company

Czeczon Enikő

Fotó: Löffler Péter

Idén októberben is megrendezik Pécsváradon a település legnagyobb közösségi eseményét, a Pécsváradi Leányvásárt október 18. és 20. között. Ez a rendezvény Baranya vármegye egyik legrégebbi népművészeti fesztiválja. Erre a különleges, 300 éves múltra visszatekintő alkalomra minden évben visszavárják az elszármazottokat is.  

A szervezők mindig sokszínű programot állítanak össze. Ebben az esztendőben is biztosan lesz kézműves vásár, táncos események, valamint a program elmaradhatatlan része, a Pécsváradi Leányvásár szépe választást is megszervezik. Mindezek mellett hagyományőrző programelemekkel is készülnek. Lesz lélekmelengető népzene, népdalverseny, néptáncbemutató, lovaskocsis ébresztő és a helyi kulturális csoportok is bemutatkoznak.

Még nincs meg a pontos műsor, de már a zenei fellépőkkel kapcsolatban is szórtak morzsákat az érdeklődők elé . Ami biztos, hogy az első napon október 18.  fellép Fenyő Miklós és a Margaret Island, a második napon pedig a Bagossy Brothers Company és Parno Graszt érkezik a városba.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában