Közönséges bükk

2024.09.01. 13:40

Az év fája kerül fókuszba a Tettye Oktatási Központban

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság népszerű előadás-sorozata a DDNP Klub következő alkalmán, szeptember 3-án 17 órától a 2024-es év fájáról, az európai vagy közönséges bükkről hallgathatnak meg érdekes előadást a program résztvevői.

Bama.hu

A nemzeti park tájékoztatása szerint a mintegy egyórásra tervezett, ingyenes előadást Merkei Gábor természetvédelmi őr tartja.

Az európai vagy közönséges bükk jellemzően közép-európai fafaj; a Kelet-európai-síkság és a legészakibb részek kivételével egész Európában előfordul. A magyar középhegységben, így a Mecsekben is magasabb területeken erdőalkotó. A Kárpátokban 400 és 1200 méter között egyeduralkodó, vagy jegenyefenyővel és esetleg lucfenyővel elegyedve az úgynevezett kevert lombú erdők vezérfája.

A DDNP Klub ingyenes előadásain résztvevői sok érdekes titkot hallhatnak növény- és állatfajokról, betekintést nyerhetnek az igazgatóságon folyó természetvédelmi szakmai munkálatokba, Dél-Dunántúl természeti és kulturális értékeibe – emlékeztetett a nemzeti park.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában