Negyedik nap

2024.09.12. 10:00

A Platon Karataev frontembere tart rendhagyó irodalomórát

A PécsLIT Fesztivál elérkezett második feléhez. Szeptember 12-én is több programmal készül a Csorba Győző Könyvtár és a Jelenkor folyóirat gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

Czeczon Enikő

Fotó: Nemeth Andras Peter +36208281361

Délelőtt 10 órakor a Csipkefa Gyermekkönyvtárban interaktív könyvbemutatóra hívja a kicsiket Simonfalvi Ancsa, majd rendhagyó irodalomórát tart a Platon Karataev frontembere, Balla Gergely a Tudásközpontban 14 órakor.   

Délután 16 órakor az olvasók találkozhatnak Simon Bettinával, aki a „Rengeteg állat a vonatból” címet viselő második kötetéről fog mesélni. Őt követően –17:00 – Bertók-pódium eseményt tartanak, amelynek keretében bemutatkozik a 2020-ban indult Hervay Könyvek, ami immáron egy kilenc kötetet számláló sorozat. 18 órakor Szűcs Teri érkezik a könyvtárba, aki a „Visszatért hozzám az emlékezet - Demencia és Óperencia¨ kötetét hozza el a közönségnek. A szerző akkor kezdte írni feljegyzéseit, amikor édesanyjánál demenciát diagnosztizáltak.

A nap utolsó előtti kötetbemutatóján Jánossy Lajos beszél az „Örök hely és mindenhol idő” című művéről 19 órakor, majd zárásként, 21 órakor, a Nappaliban Balla Gergely és konkoi közös estjén vehetünk részt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában