Egyházi téma

2 órája

A pécsi megyéspüspök beszélget és kérdez a könyvbemutatón

Könyvbemutató beszélgetésnek ad otthont szeptember 25-én a Csorba Győző Könyvtár (Tudásközpont) konferenciaterme este 6 órakor. Az eseményen Wildmann János mesél a Korszerű hűségben - Bevezetés a gyakorlati teológiai gondolkodásba című kötetéről.

Czeczon Enikő

Felföldi László kérdezni és beszélgetni fog

Fotó: Laufer László

A szerző egyszerre közgazdász és teológus, aki az egyházak kettős, vagyis nem evilági, spirituális, isteni, valamint evilági, emberi, szervezetpszichológiai arculatát egyaránt halálosan komolyan véve keresi a választ arra, hogyan maradhatnak az egyházak az elbizonytalanodás, az elvilágosodás és az elvarázstalanítódás világában korszerűek és jézusiak egyszerre.  

A kötetben az író arra is keresi a választ, hogy mit kezdjenek az egyházak az értékrendek zavarbaejtő átalakulásával, a vallás ideológiává válásával és még sok minden mással.  

Wildmann Jánossal Felföldi László pécsi megyéspüspök, Görföl Tibor, a Vigilia főszerkesztője és Pauker Csaba közgazdász-szociológus beszélget.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában