Nemzetközi Cigány Dal Napja

2024.08.03. 16:20

Zenétől lesz hangos a pécsi Széchenyi tér

Augusztus 8-án –a legendás észak-macedón énekes, Esma Redžepova születésnapján – harmadik alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Cigány Dal Napját. Az eseménysorozatban idén már hat ország 15 helyszíne vesz részt, és 50 zenekar fellépésre kerül sor itthon és külföldön

Bama.hu

Az eseménysorozat pécsi állomása a Színház tér lesz, melynek szervezésében a Khetanipe a Romák Összefogásáért Egyesület vesz részt. A tervek szerint négy fellépés is lesz: 18:00 - Balogh Zsolt és tánckara; 19:00 - Budai Sándor és zenekara; 20:00 - Cimbaliband; 21:00 - Kale Lulugyi.

A Nemzetközi Cigány Dal Napja a sokszínűséget ünnepli legendás cigány és nemcigány művészek részvételével évről-évre bővülő helyszín- és programkínálattal. 2024-ben tíz magyarországi városban, valamint öt külföldi helyszínen, közel ötven fellépő zenekarral várják a közönséget a Nemzetközi Cigány és Világzenei Hálózat szervezésében ingyenes koncertekkel. A flamencotól a balkáni rezesbandákig, cigány hallgatóktól a jazzes ritmusokig elvarázsol bennünket a cigány kultúra életöröme, dinamizmusa és mélysége egyaránt. A szervezők arra biztatnak mindenkit, hogy merüljenek el a felejthetetlen zenei élményekben jobban megismerve, megtapasztalva a cigány kultúra mellett a saját kulturális sokszínűségünket is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában