Klippremier

2024.08.10. 14:40

Új korszak indul a Kacaj életében

A napokban jelent meg a pécsi zenekar legújabb dala, az „Ahogy szeretném", ami zenei és személyi téren egy új szakasz kezdete. A Kacaj szerzeménye a szerelem és vágyakozás témáját dolgozza fel.

Bama.hu

Új szerzeményük merőben eltér a korábbi, melankolikus daloktól. A népzenei gyökerekből táplálkozó szomorkásabb hangvételekkel ellentétben ez egy mosolygósabb, önfeledtebb miliőt áraszt. Az együttes frontembere, Katona Bálint “Baka” a következő gondolatokat osztotta meg a dal születéséről:

„Tavasszal volt egy 6 állomásos közös turnénk a Parno Graszt zenekarral, az alapötletet ők inspirálták. A dal írása és szerzése közösségi munka eredménye a közös, útközbeni zenéléseknek köszönhetően. Végső formáját Pécsett, a zenekar saját stúdiójában nyerte el, ahol minden új ötletet éjszakába nyúlóan rögzítünk. A produceri munkában jelentős szerepet vállalt a bőgősünk, Eitlinger Misi, aki szintén egy friss lendületet hozott a zenekar életébe.”

Az „Ahogy szeretném" egyszerre egy búcsúzás és egy üdvözlés, ugyanis nemcsak egy új dalt, hanem egy új tagot is köszönthetünk. Kozmáry Benedek “Kozma”, aki hosszú éveken keresztül meghatározó tagja volt a zenekarnak, idén leteszi a lantot. Helyére egy új tag érkezik, akivel már együtt dolgozták ki az új megjelenést, és a dalt is ez az átmeneti folyamat formálta olyanra, amilyen lett.

„Ez egy olyan dal, amit mindenki saját magára tud vonatkoztatni. Remélem, hogy éppúgy megérinti majd a hallgatók szívét, ahogy minket is megérintett az alkotása alatt.”- fűzi hozzá Baka.

A dalhoz egy saját készítésű klip is készült, ami bemutatja az elhalványuló és a fellángoló szerelmek váltakozását.

A Budapest Parkban debütál élőben az új dal

Az "Ahogy szeretném" élőben először augusztus 15-én szólal meg a Budapest Park színpadán, ahol az Aurevoir zenekar vendégeként lépnek fel. Ez lesz Kozma búcsúkoncertje és egyben utódja első fellépése is, akinek kilétét a szemfülesek már a klipben is felfedezhetik. Ősszel megkezdik a második nagylemezük felvételét, a nyár hátralévő részében pedig a maradék fesztiválokra koncentrálnak. 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában