Különlegesség

2024.08.28. 10:30

PEACE-MAKER címen nyílik kiállítás a Civil Közösségek Házában

A Civil Közösségek Háza Gebauer Galériájában nyílik kiállítása Makrai Adél festőművésznek PEACE-MAKER címen augusztus 28-án délután 4 órakor.

Czeczon Enikő

A kiállító művész figurális festészetének kiindulópontja a látott valóság, témáinak középpontjában túlnyomó részt az emberi ábrázolás áll. Erre utal a figurális szó is.  

A festményeket hagyományos festészeti eszközökkel készíti, amelynek alapjai a mai valóságot tükröző fotók, amelyek személyes élményanyagok és kiindulópontjai a képalkotásnak, amelynek vizuális részleteit szubjektív érzéseknek megfelelően kiemel vagy éppen elhagy – olvasható a festőművész bemutatkozásában.  

A kiállítás címét a szívritmus szabályozó készülők angol elnevezéséről kapta, ami szójátékká alakult át. A látott képek a mindenhol jelenlevő fényképezőgépek által keltett frusztrációk feloldásának céljából születtek, a címadó gondolat a személyes és a kollektív értelembe vett identitáskeresést foglalja magába – a 21. században, a mindenkori körülmények között. 

Miközben a kiállítás témáin, képein korunk emberei köszönnek vissza (korunk lenyomataiként), addig önmagamat igyekszem belehelyezni és elfogadtatni a valós és online tér egyidejűségébe, örök és új típusú értékeket keresve: Kik vagyunk? Mit jelent a 40 feletti korosztály számára az online jelenlét? – szelfik és MASZKOK, filterek, fiktív Insta-story-szerű sorozatképek, gesztus-lájkok – felvállalom, szeretném, akarom..? Női szerepek megélése, az idő múlásának elfogadása.

 - derül ki a az esemény leírásából.

 A tárlat szeptember 16-ig tekinthető meg a galéria nyitvatartási idejében. 

További részletek a CKH honlapján olvashatók.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában