Különleges szólójáték

2024.08.22. 09:00

Jön még két extra orgonahangverseny

Mészáros B. Endre

A kép illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Gazdag Mihály

Félidejéhez érkezett az OrgonaPont sorozat, mely hagyományos augusztus hónapban hoz felemelő orgonaesteket a Pécsi Bazilikába. Aki még nem járt ilyen koncerten, az feltétlenül próbálja ki, mert a hatalmas templombelsőben úgy zuhannak az emberre a billentyűfutamok, olyan pátosszal és égi varázzsal, hogy egyenesen a mennyországban érzi magát a hallgatóság. 

Az OrgonaPontnak továbbá van még egy sajátossága, a fenséges hangszer mindig egy másik hangszerrel párban szólal meg, ami ugyancsak különleges szólójátékokat, feleseléseket és közös hullámon evezést eredményez. A sorozat augusztus 23-án 20 órakor Hegyi Barnabás kontratenor, egyházkarnagy és orgonaművész hallható a Pannon Filharmonikusok trombita szólamvezetőjével, a PTE Zeneművészeti Intézet tanárával, Solymosi Péterrel közösen, aki trombitán kapcsolódik be a játékba. Az idei OrgonaPont  záróhangversenyét pedig Áchim Erzsébet adja augusztus 29-én 20 órakor. Míg a budapesti  Haller téri Szent Vince Plébániatemplom orgonistájának zenei társa a baranyai harmonikaművész, Kéméndi Tamás. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában