Kuflik-sorozat

2024.08.31. 18:30

A gyerekekre is gondoltak a PécsLIT szervezői

A negyedik alkalommal megrendezett PécsLIT Fesztivál minden korosztály számára szól. A közel 50 program között lesznek olyanok, amelyek csak és kizárólag a gyerekekre fókuszál majd.

Czeczon Enikő

Több interaktív esemény is vár a gyerekekre az irodalmi rendezvény hat napja alatt. Szeptember 9-én a Várkonyi Nándor Fiókkönyvtár és Pinokkió Gyermekkönyvtár, míg szeptember 12-én a Csipkefa Gyermekkönyvtár – mindkét esemény időpontja délelőtt 10 óra – ad otthont Simonfalvi Ancsa interaktív könyvbemutatójának. A program keretében a gyerekek együtt kalandozhatnak A csodálatos nagyapó című kötet két főszereplőjével, Jerkóval és Fufi kutyával. 

A délelőtt folyamán a gyerekekre összpontosítanak a programok

A PécsLIT fesztivál második napján, szeptember 10-én Fiala Borcsa érkezik az Apáczai Csere János Fiókkönyvtárba. A szerző egy rendhagyó irodalomóra keretében mesél a gyerekeknek Lepkeláb című kötetétől.  Szintén ezen a napon tart interaktív gyerekprogramot Harcos Bálint a Várkonyi Nándor Fiókkönyvtár és Pinokkió Gyermekkönyvtárban. A szerző legújabb meséje az Ezeregyéjszaka klasszikus Szinbád-történeteire épül. Ehhez kapcsolódik a gyerekeknek tartott programja, ami délelőtt 11 órakor kezdődik.   

A kölyökprogramok szeptember 11-ei vendége lesz Kiss Ottó, akinek szellemes, könnyed gyermekversei méltán népszerűek a gyerekek és a felnőttek körében is. A szerző az Apáczai Csere János Fiókkönyvtárban – délelőtt 9 óra – és a Tudásközpontban – délelőtt 11 óra – tartott foglalkozáson az alkotói folyamatba avatja be a gyerekeket, akik megismerkedhetnek a szabad és a kötött vers formával játékos, kreatív módon.  

A rendezvény során három alkalommal tart interaktív könyvbemutatót Dániel András, akit a Kuflik-sorozat tett igazán népszerűvé. A gyerekek által imádott kuflik szeptember 13-án 9 órakor látogatást tesznek a Belvárosi Fiókkönyvtár és Ifjúsági Tanulótérben, 11 órakor pedig az Apáczai Csere János Fiókkönyvtárban. Szeptember 14-én 10 órakor pedig a szerző a Körbirodalom Gyermekkönyvtárba érkezik a gyerekek nagy örömére. 

Az utolsó napon az Apáczai Csere János Fiókkönyvtárba érkezik a Ládaszínház, amelynek keretében Lenka és Palkó történetét ismerhetik meg Szegedi Katalin előadásában.  

A programok ingyenesek, de több regisztrációhoz kötött. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában