Nagyra nyílik a Szamárfül

2024.08.08. 14:00

Bábos mesékből, mókás ifjúsági koncertekből parádés lesz a felhozatal

Az ország legnagyobb ingyenes családi találkozóját, a rengeteg gyerekprogrammal átszőtt Szamárfül Fesztivált idén augusztus 23-25. között rendezik a Zsolnay Kulturális Negyedben. Minden nap este hét óráig tart a program, reggel 10 órától, de az első nap csak délután 3-kor kezdődik a kultúrdömping és a játékos foglalkozások sora.

Mészáros B. Endre

Az iskolára hangol, de még a színes nyári szabadidős programsorozatról szól a fesztivál, a vakáció gyönyörűségeit összegzi az egész családnak izgalmas pillanatokat hozó játékos kulturális találkozó. De nézzük sorban, hogy mi található az idei csomagban. 

A koncertek természetesen elsősorban az ifjúság szájíze szerint alakulnak, s bár még nincs konkrét időrendi leosztás, de azt már tudni lehet, hogy ezúttal hallhatjuk Farkasházi Rékát és a Tintanyúl együttest, Rutkai Bori Bandáját, jön az Iszkiri, fellép Veronaki, lesz Buborék és Hahó koncert. Több korcsoportban szerveznek érdekes zenés foglalkozásokat is. A Zenebölcsi csoport Lívi Zeneműhelyében hangol, jön Játékos angol Tipegő, lesz Babusgató,  Zenebölcsi András bácsival. 

Ezúttal is várják a vívni tanulókat Engarde! elnevezéssel és benevezhetnek a gyerekek egy jógakalandra is. Továbbá ismét megszervezik a Mosolyországot, be lehet nevezni a PanDani projektbe, és izgalmas órákat tölthetnek el a gyerekek a Lego-Duplo játszóházba. És igen, a hagyományoknak megfelelően elmaradhatatlanok a kínálatból a mesék. Jönnek mindenféle változatban, de főként bábos előadások keretében. Érkezik a Nini mesék, lesz Pagony Mesebirodalom, jön az Aranyszamár Bábszínház, a Szatmárnémeti Brighella Bábtagozat, játszik a Bóbita Bábszínház, Dániel András bemutatja a Mit keresett Jakab az ágy alatt? darabot, láthatunk, hallhatunk Jurta mesét, a Laniakea Színház Jancsi és Juliska édes álma címmel tart bemutatót, Pagony mesedélutánt hoz Szaida, mesefoglalkozásra és alkotóműhelybe várja az érdeklődőket  a pécsi Mandulafa Waldorf, valamint Zsolna mesét ad elő Bogárdi Alíz és Matta Lóránt. Emellett diafilmeket vetítenek kicsiknek, a Pirogránit Kertmoziban pedig Elliott, a sárkány címmel mesefilm látható. 

Mindezeken túl robotika foglalkozásra lehet jelentkezni, nyár derekán is működik a Varázsóra, buborékbűvölő workshopot rendeznek, megnyílik a Kincses Piac, és mindenféle állatokkal találkozhatnak a fiatalok az Állatvarázs program keretében. Úgy gondolom, érdemes előre megtervezni a napirendeket, mert a három nap annyi érdekes eseményt kínál, hogy teljes lendülettel is legfeljebb csak a felére tud valaki eljutni.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában