Csodás kiállítás

2024.08.13. 10:00

A műgyűjtőre emlékezve járhatják be az érdeklődők a különleges tárlatot

Augusztus 13-án délután 3 órakor egy rangos és különleges programon vehetnek részt az érdeklődők. Ez nem más, mint a Felfedező séta a Zsolnay Aranykora – Gyugyi gyűjteményben.

Czeczon Enikő

Tizenötéve már, hogy az Amerikai Egyesület Államokban élt dr. Gyugyi László közel 700 egyedi darabot tartalmazó magángyűjteménye visszakerült egykori szülőhelyére. A tárlatnak a Sikorski ház ad otthont, amely egykoron asztalosműhely, később Zsolnay Júlia és férje, Sikorski Tádé, a híres bécsi építészmérnök otthona volt.  

A kiállítás megtekintése egyfajta főhajtás és megemlékezés is most Gyugyi László előtt, hiszen az idei esztendőben, éltének 92. évében elhunyt a világhírű Zsolnay gyűjtő, aki villamosmérnökként dolgozott, valamint Pécs város díszpolgáráva is avatták. A gyűjtő több ízben járt a vármegyeszékhelyen, és a kiállítás sikerét látva, a tárlatot számos új Zsolnay műremekkel gyarapította.  

A séta részleteivel kapcsolatban keressék fel a Zsolnay Negyed honlapját

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában