Algoritmikus zeneszerzés

2024.07.06. 12:30

Nyári egyetemet szerveznek a Művészeti Karon

Czeczon Enikő

Július 13-ig még van lehetőség jelentkezni a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar Nyári Egyetemére, amely a PTE MK Elektronikus Zene és Média Tanszék szervezésében valósul meg, július 15. és 19. között. Az ötnapos esemény keretében öt kurzust hoztak létre, amelyekre lehet egyenként is jelentkezni, de a szervezők úgy alakították ki a tematikát, hogy akár több programon is részt lehessen venni.  

A kurzusok közül választható az algoritmikus zeneszerzés, amely során például megvizsgálják az algoritmikus gondolkodás néhány zenetörténeti példáját, és áttekintik a számítógéppel segített zeneszerzés utóbbi évtizedekben kialakult eszközkészletét.

A tanfolyamok között szerepel a videóművészeti és videóperformansz alkotás, amely során a műfaj furcsaságaival ismerkednek meg a jelentkezők; a Pure Data bevezető, amely egy népszerű vizuális programozási nyelv; hanglemezkészítés, amelynek keretében a résztvevők megtanulják az egyedi hanglemezek készítésének technikai alapjait. Az ötödik nyári egyetem program pedig a ritmikai gyakorlatok köré épül, és azoknak szól, akik a ritmusvilágban szeretnének továbbfejlődni.  

Részletek a PTE MK oldalán.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában