Vár a vár!

2024.07.23. 12:20

Koncertcunami jön Siklósra, és nap közben sem fogsz unatkozni

A négycsillagos siklósi Hotel Castello & Thermal Spaban tartotta az idei várfesztivál sajtótájékoztatóját Riegl Gábor polgármester és Béni Gábor, aki csapatával egy remek programsorozatot állított össze.

Borsos Zsanett

Riegl Gábor polgármester és Béni Gábor rendezvényszervező

Jelen volt természetesen a siklósi vár várkapitánya, Régert András, aki arról gondoskodik, hogy a koncertek mellett idén se maradjon el többek közt a nagyszabású felvonulás, melyre kétszáz fővel számolnak. A szombati esemény a Posta parkból indul és a vár udvarára érkezik. Mindemellett a látogatók három napon át részt vehetnek a hagyományőrző programokon, lesz csatajelenet, fegyverbemutató és solymászbemutató is. 

A koncertek szervezésénél figyelembe vették a fiatalabb és idősebb korosztályt is.
A koncertek szervezésénél figyelembe vették a fiatalabb és idősebb korosztályt is.
Fotó: Events in Baranya

A sajtótájékoztató helyszínének megválasztása nem véletlen, hiszen a térség és ezen belül Siklós város is kiemelkedik abban a turisztikai stratégiában, ami a helyi attrakciókat kapcsolja össze. Ahogy a polgármester hangsúlyozta, 

mostantól a fürdőre is szeretnének kiemelt figyelmet fordítani, és a város sikeres programjaihoz kapcsolni a siklósi strandot is.

Ezért idén a koncertekre váltott belépőjegyek mellé 10 százalék kedvezmény jár a Siklósi Thermal Spa belépőjéből, valamint 20 százalék a siklósi várba váltott jegyekből. 

- Azért gondoltuk, hogy csatlakozunk a rendezvényekhez, mert hiszünk abban, hogy közös kommunikációval, közös gondolkodással hatékonyabbak tudunk lenni, illetve mindenki láthatóbbá válik. Így egy olyan élménycsomagot tudunk kínálni a résztvevők számára, amiben megvan a kulturális program a vár által, a rekreáció a fürdőben és a szórakozás a fesztiválon

 - nyilatkozta portálunknak a Hotel Castello Siklós & Thermal Spa üzemeltetési vezetője, Paár Tímea.

Koncertcunami Siklóson

Augusztus 9-11. között a történeti értékek bemutatása mellett a várfesztivál esti programjai is vonzóak a helyiek és a környéken élők számára. A szokásosan a vár kertjében felállított nagyszínpad éjszakába nyúlóan vonultatja fel a népszerű fellépőket. Riegl Gábor arra is felhívta a figyelmet, hogy a három együttműködő város, Siklós, Harkány és Villány a nyári szezonban is kiválóan össze tudja hangolni a helyi rendezvények koncertjeit. A Siklósi Várfesztivál 2024 pénteki napján idén fellép T.Danny és DESH, ezt követően DJ Pepe hajnalig szórakoztatja a közönséget. Szombaton a Beatrice érkezik, illetve a Kowalsky meg a Vega, az estét pedig DJ Tommy zárja. 

Jegyeket a beniprod.hu illetve a jegyx1.hu felületeken lehet vásárolni. A siklósiak számára kedvezményes bérletvásárlásra van lehetőség, illetve nem feledkeztek el arról sem, hogy a fesztiválra a közeli vármegyeszékhelyről, Pécsről is rengetegen érkeznek. Béni Gábor elmondta, jelenleg szervezés alatt áll, de minden bizonnyal sikerül biztosítani a pécsiek számára egy külön buszjáratot a koncertek idejére. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában