Koncert

2024.07.16. 08:20

Kínában lépett fel a Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Kórusa

Két koncertet adott 2024. júliusában a Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Kórusa Kína fővárosában, Pekingben a 2024 Voice of China-Hungary Friendship Choral Series címet viselő esemény keretében.

Czeczon Enikő

Fotó: Shabtay

A kórus Kínában tett látogatása során ellátogatott Shijingshanba, amely a főváros egyik kerülete. Itt található a Moshikou Historical and Cultural Block, egy történelmileg és kulturálisan gazdag terület, amelyet fel is fedeztek a kórustagok. Mindezek mellett egy flashmobot is tartottak, ahol több kínai kórussal együtt adták elő a My People, My Motherland című dalt. 

A látogatás során Tamás karvezetői mesterkurzust tartott Csungkingban a magyar népzene és a kórusművészet kapcsolatáról, amelyen kínai diákok és zenetanárok vettek részt.  

A mesterkurzus végén zárókoncertet adott az egyetemi kórus, amelynek szakmai munkáját a kórusvezető Lakner Tamás mellett Balatoni Sándor, Hoppál Péter és Hoffner Tibor karnagyok segítették. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában