Művészeti Kánaán

2024.07.30. 10:30

Elrajtol Baranya legnagyobb összművészeti fesztiválja

Július 30-án rajtol a tizenhetedik alkalommal megszervezett Ördögkatlan Fesztivál, amely Dél-Baranya legnagyobb összművészeti eseménye. A teljesség igénye nélkül válogattunk az első nap programjaiból.

Czeczon Enikő

Fotó: Havran Zoltán

A fesztiválozókat délelőtt 10 órától várják a Református Nagytemplomban a Képek kertje nevet viselő programra, ami egy művészetterápiás alkotóműhely. A tér a szabad alkotásnak ad teret, ahol Soós Ágnes pszichológus, művészetterapeuta és a Színrelépő Műhely csapata lesz az alkotni vágyók segítségére.  

Az Ördögkatlanon a szerelmespároknak lehetőségük lesz egybekelni (a fesztivál idejére) a Fesztivál Házasságkötő Ponton, aminek a Mokos Pincészet ad otthont. Ezt a jeles és örömteli eseményt a friss házasok meg tudják ünnepelni a számtalan zenei esemény valamelyikén. Ilyen program például 19 órától Kollár Klemencz László Rezervátumban tartott koncertje. A zenész Cseh Tamás dalokat ad elő a közönségnek, de a 21 órás Esti Kornél fellépés is tökéletes alkalom lehet az ünneplésre a nagyharsányi focipályán. De a fesztivál első napján lép fel a Bëlga is. Az együttes 23 órakor ad koncertet – szintén a nagyharsányi focipályán. 

Ha valaki inkább filmet nézne este, arra is van lehetőség az Ördögkatlanon. A Narancsligetben 22 óra 30 perckor vetítik a 80. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál fődíjat nyert alkotását, a Magyarázat mindenre című filmet.  

További programokért keressék fel az Ördögkatlan Fesztivál honlapját.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában