Versek és zene

2024.06.20. 08:20

Nem mindennapi programra készülnek a baranyai kistelepülésen

Czeczon Enikő

Rendhagyó irodalomórának ad otthont Kárászon, a Rónai István Közösségi Ház június 21-én délután 5 órai kezdéssel. A Petőfi Kulturális Ügynökség szervezésében Juhász Anna Prima-díjas irodalmár a XX. századra fókuszálva bemutatja a meghatározó életműveket versek, naplók és kapcsolódó zenei feldolgozások által.

Juhász Anna édesapja, Juhász Ferenc kétszeres Kossuth-díjas költő révén, beleszületett a költészet világába, és az olvasás népszerűsítése, az irodalmi estek, programok szervezése lett a munkája. Az elmúlt esztendőkben Szabó Magda, Pilinszky János, Nemes Nagy Ágnes, Tamási Áron, Nagy László, Juhász Ferenc és Szécsi Margit életműveit helyezte fókuszba előadásain.

IMG_0008_Facetune_14-12-2020-15-40-24
Hegedűs Bori és Tempfli Erik közösen írta A Dal televíziós műsorba jutott Altató című művet. Fotó: KAPOTT KÉP Kisalföld

Juhász Anna Kárászra Hegedűs Bori énekessel és Tempfli Erik Artisjus-díjas zongorista, zeneszerzővel érkezik. A két művész 2019-ben ismerkedett meg egymással, akik egy párt alkotva megalakították duójukat. Első közös szerzeményük az Altató, amely 2020 decemberében bejutott A Dal 40 legjobb dala közé.

A Petőfi Kulturális Ügynökség programjának látogatása ingyenes, amely a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával, a Nemzeti Művelődési Intézet szervezésében valósul meg.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában