Mentsük meg a hercegnőt!

2024.06.11. 14:40

Rózsák Bűvöletében: ötnapos fesztiválnak ad otthont a Jakováli-dzsámi

Jövő héten színes programsorozat várja az érdeklődőket a Jakovali Hasszán-dzsámiban Pécsen. 2024. június 12. és 16. között tartják az „Öt nap a rózsa jegyében” eseményt ahol többféle workshop várja a látogatókat a Jakováli-dzsámi falai között és azokon kívül is. Mutatjuk a részletes programot!

Mohay Réka

A Jakováli-dzsámi kalandjátékkal, művészeti, gasztronómiai, kézműves programokkal, illetve különleges rózsa-szeánsszal is várja az érdeklődőket az öt nap folyamán.

Jakováli-dzsámi, fesztivál, rózsa
Jakováli-dzsámi: Öt napos fesztivál a rózsák jegyében
Fotó: Laufer László

A csodarózsa – Kalandra Fel!
Június 12-16 között minden nap 10 és 16 óra között kalandjátékkal várják a bátor résztvevőket „A csodarózsa. Mentsük meg Amira hercegnőt!” címmel. A dzsámi falai között izgalmas feladványokkal találkozhatnak a játékosok, miközben felfedezik a helyszín minden zegzugát.

Június 14. (péntek) – Művészet és Gasztronómia
13 órától a látogatók részt vehetnek egy ebru festő workshopon Szabó Imola grafikus művésszel. A tradicionális török vízfestészet technikáját bemutató foglalkozás után pedig különleges rózsás kávékóstolóval kényeztethetjük ízlelőbimbóinkat.

Június 15. (szombat) – Kézművesség és Kulinaritás
Szombat délelőtt 11 órától sörbet kóstolóval, illetve fondant rózsa készítéssel várják az édesszájúakat, majd következik a selyemfestő workshop Melegh Andrea művész irányításával. Ezen kívül újra találkozhatunk Szabó Imolával egy újabb ebru festésre, és betekintést nyerhetünk a henna készítés művészetébe is – szintén a rózsás motívumok jegyében. 
13:30 és 16 óra között Tárnoki Ágnes kertész vezetésével rózsa-szeánsz veszi kezdetét. Megtudhatjuk, hogyan használhatjuk a rózsát nemcsak dísznövényként, hanem konyhai alapanyagként is. A beszélgetés során úszógyertyákat is készíthetünk rózsa illóolajjal.
15:30-kor dr. habil. Hegyi Csaba előadásán keresztül ismerhetjük meg a rózsa jelentőségét a magyar népművészetben és vallásosságban. Az előadás bepillantást enged a rózsa szimbólumának különböző megjelenési formáiba.

Június 16. (vasárnap) – Illatok és Színek
A zárónapon ismét sörbet kóstolóval és selyemfestő workshopokkal indul a nap a programok 11 órától. Szabó Imola ismét várja az ebru festészet iránt érdeklődőket, és a rózsás hennafestés is visszaköszön, valamint a fondant rózsa készítése sem marad el.
14 órától pedig Bars Lívia segítségével illóolajos workshopra invitálják az érdeklődőket, akik megismerkedhetnek a növényi illóolajok jótékony hatásaival, és saját illatos fürdősót is készíthetnek.

A workshopok létszámkorlátosak, ezért a [email protected] e-mail címen szükséges regisztrálni.

Belépőjegyek:

Felnőttjegy: 3000 Ft/fő
Kedvezményes belépő (diák, nyugdíjas, pécsi lakos): 2000 Ft/fő
Iskolai osztályoknak, 10 fő felett: 1000 Ft/fő

Ilyen lesz a kalandjáték a Jakováli-dzsámiban 

Az ötnapos fesztivál minden napján részt vehetnek a gyerekek egy kalandjátékon Jakováli Hasszán pasa dzsámijában, „A csodarózsa” címmel, amely egy hercegnő megmentése köré épül.

Amira hercegnőt megmérgezte egy gonosz varázsló, és csak a Jakovali dzsámi varázs kertjének legkülönlegesebb csodatévő rózsafájából készült elixír mentheti meg! Ám ahhoz, hogy megtaláljuk, sok akadályt kell legyőznünk együtt! Gyere bátor kalandor keressük meg a csoda virágot és mentsük meg a hercegnőt!

– írják a szervezők.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában