Az út végén ott a jóvátétel

2024.06.07. 10:30

Egy traumafeldolgozó csoportban beszélgetnek egymással elkövetők és áldozatok

A pécsi Apolló Mozi június 7-én is műsorra tűzi Az arcuk mindig előttem lesz című francia filmdrámát délután fél 6-os kezdéssel.

Czeczon Enikő

2014-ben járunk Franciaországban, ahol a helyreállító igazságszolgáltatás lehetőséget kínál az áldozatoknak és az elkövetőknek, hogy biztonságos körülmények között, szakemberek és önkéntesek felügyelete mellett beszélgessenek egymással. A beszélgetés három résztvevőjét, Nassimot, Issát és Thomas-t fegyveres rablásért ítélték el, míg Grégoire, Nawelle, Sabine és Chloé rablás, illetve nemi erőszak áldozatai voltak. Ők azok, akik részt vesznek az helyreállító igazságszolgáltatás traumafeldolgozó foglalkozásán, amely során megtapasztalják a dühöt, a reményt, a hallgatás és a szavak erejét, a felismeréseket és a megújult bizalmat. Egyes út végén pedig ott van a jóvátétel is.

Az alkotást hat kategóriában jelölték César-díjra, amelyből Adele Exarchopoulos elnyerte a Legjobb női mellékszereplőért járó elismerést. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában