Múltidéző

2024.06.01. 14:00

Az utókor számára mesélnek Laufer László képei (galéria)

Czeczon Enikő

Fotó: Laufer L.

A Dunántúli Napló fotóriportere, Laufer László az elmúlt negyven évben több ezer fényképet készített. A megörökített pillanatok pedig soha többé nem jönnek el, csak a fotókon élnek tovább. A múltidéző hasábjain ezek a pillanatok viszont újra megelevenednek, és a fotósban rögtön feltörnek az emlékek az elkészítés folyamatáról, amint viszontlátja ezeket a képeket.

Az egyik kép különlegessége például az, hogy Laufer László címlapra készített fotót a Pécsváradi várban, amelyen a két népviseletbe öltözött lányt és a szobrot akarta láttatni, viszont a pad, amire felálltak billeget, ezért szükség volt egy ellensúlyra, így az egyik lány édesapját kérte meg, aki hatalmas segítséget jelentett a kép elkészüléséhez.

Azt is kevesen mondhatják el magukról, hogy látták, amint egy cirkuszi elefánt adta át a focistáknak a labdát Komlón, vagy éppen bejutott az udvari vámraktárba, ahol nagy mennyiségben őriztek konyakot és cigarettát.

Tiffán Ede is az elsők között szólt Laufer Lászlónak, hogy talált a boros pince felújítása közben egy befalazott részt, ami értékes borokat rejtett, de számtalan vendéglőben, fesztiválon, állatkertben, a Széchenyi téren vagy éppen csak hazafelé tartva is elkapta a legjobb pillanatokat étel szervírozás, fröccs kitöltés, víziló születésnap, Manchester United-szurkolók, eső elől védekezés óriás lapulevéllel, nagyra nőtt jégcsap.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában