Keresik a szerelmet

2024.06.20. 10:00

Az "éji lámpások" nyomába erednek a túrázók

A nyár beköszöntével a szervezett túrák száma megnövekedett. A naptárban pedig érdemes bejegyezni június 21-éhez a Szentjánosbogarak nyomában az éjszakai parkerdőben II. című kirándulást.

Czeczon Enikő

Június az év azon hónapja, amikor felgyúlnak az éji lámpások, vagyis a szentjánosbogarak, hiszen ekkor kezdenek a párkeresésbe. A nászidőszak során a röpképtelen nőstények a fűben villódzva várják párjukat, amelyek akár 50 méterről is kiszúrják őket. A hímek is szintén világítanak, és röpködve keresik szerelmüket. 

A Mecsek területeit előszeretettel keresik fel a szentjánosbogarak, így nem meglepő, hogy számos kirándulást szerveznek a párkeresés időszakára. A Szentjánosbogarak nyomában az éjszakai parkerdőben II. túra helyszíne a Dömörkapu autóbusz-forduló, ideje 21 óra 20 perc. A túra során érintik a Misina tetőt, a Hóvirág-völgyet, a Kis-rétet és ezután térnek vissza a túrázók a Dömörkapuhoz.  

A 4 és fél kilométer hosszú és 133 méter szintemelkedésű túrára piros fényű (fej)lámpát ajánlott hozni. 

A túrát Ignátkó Imre vezeti, akinek elérhetőségei a következők: 06 30 270 2670, [email protected]

További információ a baranyatermeszetbarat.hu oldalon olvasható.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában