Gyönyörű és látványos

2024.06.21. 10:03

A Tenkes-hegyre hív túrázni most a Meteo Mecsek

A Meteo Mecsek újabb kirándulást szervez június 23-ára, amely során a túrázók a Tenkes–hegyet veszik célba.

Czeczon Enikő

Forrás: Meteo Mecsek facebook oldala

A kirándulás részt vevői egy gyönyörű és látványos tanösvény segítségével meghódítják a 409 méter magas hegyet, ami igazából nem is nevezhető hegynek, de a környező területekhez képest jelentős a magasságbeli fölénye.  

A bejárni kívánt tanösvény a Csodabogyó nevet viseli, ami a Máriagyűdi Kegytemplomtól indul és oda is érkezik vissza a csoport egy körtúrával. E kör hossza 6-7 kilométer kisebb szintemelkedéssel és egy viszonylag meredek, de rövid ereszkedővel a túra végén.  

A túra indulási ideje 11 óra 30 perc, helye a már említett Máriagyűdi Kegytemplom. A helyszínre busszal érkezőknek fontos információ, hogy 10 óra 50 perckor indul járat a Pécsi Autóbuszállomás 15-ös kocsiállásáról, valamint azt is érdemes tudni, hogy azokkal, akik busszal érkeznek Máriagyűdre, elsétálnak a túra végén Siklósra, mert délutáni órákban a kistelepülésről nincs busz vissza a vármegyeszékhelyre. Ebből kifolyólag a séta 3 kilométerrel meghosszabbodik.  

További információ olvasható a túra Facebook-eseményénél

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában