Viharos sebességgel terjed

2024.05.29. 10:00

Zárlatos kábel okozta tűz miatt kell kimenekíteni a bennrekedteket a gigantikus épületből

1978-ban mutatták be a magyar mozik a Pokoli torony (1974) című katasztrófafilmet, amit az idei esztendőben május 29-én délután 6 órakor újra vetít a pécsi Uránia Mozi.

Czeczon Enikő

A film helyszíne San Francisco, ahol a világ legmagasabb felhőkarcolójának átadására készülnek. A felső tízezer képviselőin túl hivatalos mindenki az eseményre, aki részt vett a gigantikus épület megalkotásában. A figyelmetlen és hanyag kivitelezés azonban már az első éjszakán soha nem látott tragédiához vezet. Egy zárlatos kábel okoz tüzet a 81. emelet egyik eldugott raktárhelyiségében, amely viharos sebességgel terjed, és falja fel az épületet, halált okozva minden bent tartózkodóra. A bennrekedtek csak az épület bátor tervezőjére, Doug Roberts-re és a lehetetlent nem ismerő, O’Hallorhan parancsnokra és az általa vezette tűzoltókra számíthatnak.

Az alkotás két amerikai sikerkönyv kombinálásával készült, és minden idők egyik legnagyobb sztárparédája is, amelyben a korábbi évtizedek csillagai Fred Astaire, Paul Newman, Faye Dunaway, William Holden, Steve McQueen szerepeltek együtt. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában