Ünnepi imádság

2024.05.07. 17:31

Pünkösdi éjszakába nyúló, zenés virrasztás lesz a Pálos templomban

Május 18-án, szombaton, a Pécsi Pécsi Imádság Háza közössége pünkösdi virrasztást tart a Pálos templomban az ünnep előestéjén.

Mohay Réka

Fotó: Löffler Péter

A program este 18 órakor szentmisével kezdődik, melyet dicsőítés, imádság követ. 

A pünkösd a kereszténység számára a Szentlélek eljövetelének ünnepe. A Biblia tanúsága szerint ugyanis, miután Jézus feltámadt, még ötven napig megjelent a tanítványoknak emberi alakban. Mielőtt visszatért volna az Atyához, megígérte, elküldi tanítványai számára a vigasztaló Szentlelket, aki tovább viszi a világban küldetését, jelenlétét, az egyházat, a keresztény közösséget vezetve az általa kijelölt úton.

A pünkösdi események során csodás jelekkel kísérve tapasztalták meg az első keresztények a Lélek eljövetelét. Azóta minden pünkösdkor ezt, az Isten Lelkének kiáradását ünneplik, amelyre ezúttal virrasztás során készülnek majd.

A dicsőítő imádságon túl tanúságtételek, buzdítás és szentségimádás is lesz, valamint közbenjáró imádságot is kérhetnek a résztvevők a közösség tagjaitól.

A program 23 órakor zárul.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!