Nemzetközi Évad

2024.05.07. 11:30

Kína, Afrika, Horvátország és Bosznia-Hercegovina is főszerepet kap májusban

Májusban is folytatódik a Pécsi Tudományegyetem egyész tanévet átfogó interkulturális rendezvénysorozata, az International Season – Nemzetközi Évad – tavaszi felvonása.

Czeczon Enikő

Forrás: PTE

Májusban is folytatódik a Pécsi Tudományegyetem interkulturális rendezvénysorozata, az International Season – Nemzetközi Évad. Újdonságnak számít, hogy május 7-én bemutatkozik Bosznia-Hercegovina négy egyeteme a PTE Ifjúsági úti aulájában, majd 8-án a horvátoké lesz a főszerep a Miroslav Krleža Horvát Általános Iskolában. Ezen a napon egy kiállítás is nyílik a Tudásközpontban, amely az Életek, színek, utak? Afrika címet viselik. Egy nappal később pedig a Nappali bárban az ibero-amerikai kultúra lenyűgöző zenei világát fedezheti fel a közönség.

Május 10-én a Művészetek és Irodalom Házában előadást hallhatnak az érdeklődők Latin-Amerika politikai, geopolitikai helyzetéről.

Május 23-án szintén a Művészetek és Irodalom Házában Li Zhen Árpád, Petőfi Sándor kínai műfordítója magyar nyelvű előadásán vehetnek részt az érdeklődők, ahol képet kapnak arról, hogyan terjedtek el Petőfi versei Kínában, mennyire ismerik ezeket a kínaiak és mit gondolnak a magyar költészetről.

Részletekért keressék fel az International Seasons Facebook-oldalát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!