Szilárd Leó park

2024.05.29. 15:40

Juniális lesz Uránvárosban: családi programok, sólyomröptetés, főzőverseny, óriásbuborék

Első alkalommal rendezik meg az Uránvárosi juniális és főzőversenyt június 1-jén a Szilárd Leó parkban.

Mohay Réka

Az Uránvárosi juniálisra szombaton 13 és 18 óra között kerül sor, a Szilárd Leó park teljes területét betölti majd a jókedv és a szórakozás: légvár, népi játékok, arcfestés és gyerekfoglalkozások várják a kicsiket és nagyobbakat egyaránt. Akik inkább kihívásokra vágynak, kipróbálhatják az íjászatot, a vívást vagy a kovácsmesterséget. A 19. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda is kitelepül, izgalmas programokkal várva mindenkit, köztük rodeó bikával és szumó szettel.  A buborékok szerelmesei sem fognak csüggedni, ugyanis óriás buborékok és buborékfújás is vár majd a juniálison.

Kiállítások megtekintésére, valamint kerámia foglalkozásra is lesz lehetőség. 13.30-kor Pécs Város Mazsorett Együttese és Tánckara lép fel, akiket 14:00-kor Richárd Davidson bűvész fellépése követ. 15:00-tól sólyomröptetésre kerül sor.  

Ha pedig megéheznének a látogatók, ingyenes ételkóstoló is elérhető lesz a 13 órai ebéd alkalmával.

A program során 13 és 16 óra között pörköltfőző verseny is lesz, melynek zsűrijében Mürcz István, Palotás Csaba és Ruzsicsics Ferencné fogadják a nevezők által készített fogásokat. Az eredményhirdetésre 16 órakor kerül sor. 

A versenyre május 29-ig a +3630 670 9085-ös telefonszámon lehet jelentkezni. A rendezvényt a Pannónia Ifjúsági Egyesület szervezi, a látogatás ingyenes.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában