Megannyi hely nyújtott élményt

2024.04.27. 17:30

Emlékezetes ételek és legendás éttermek Baranyában

Czeczon Enikő

Ha beülünk egy vendéglátóhelyre, akkor harmóniában érezzük magunkat. Egy igazi hangzatos szimfóniaként éljük meg az étkezést, amelyben a fogások a tételek. Baranya kiváló vendéglátóhelyekkel büszkélkedhet, ezek között vannak, amelyek ma is működnek, de vannak olyanok is, amelyeknek le kellett húzniuk a rolót.

A teljesség igénye nélkül meg kell említeni a Mogyorócska csárdát. Aki az 1970-es és 1980-as években járt Kémesen, az biztos, hogy megfordult itt, ahol Varga bácsi a saját szőlőbirtokán készült borait kínálta az ételekhez, valamint a ropogós, tökéletesen pirult kenyér, házi kolbász és hegyes erős paprika kombináció mellé.

A térségben a halászlé régen is nagy népszerűségnek örvendett, és aki igazán jó hallevet akart fogyasztani, annak Mohácsot vagy Dunaszekcsőt kellett megcéloznia. És ha már szóba került Mohács, akkor nem szabad szó nélkül elmenni a Duna-parti söröző mellett, ahol számos külföldi sört megkóstolhattak a vendégek, ami jólesik egy nehéz étel után.

 

A tematikus estek a különböző szórakozóhelyeken a mai napig igen felkapottak, de régen sem volt ez másként, többek között Harkányban, ahol tartottak ormánsági vacsoraestet is, de volt, hogy A Tenkes kapitányára emlékezve a pincérek beöltöztek, és úgy szervírozták a jobbnál jobb falatokat a vendégeknek.

Megannyi helyet említhetnénk még, mint például a harkányi Bányász éttermet, ahol Korda György és Balázs Klári mulattatta a közönséget, de ott volt még a tekepályával felszerelt Granárium söröző és a pogányi Fehérbárány is, ahol parázs felett forgatták a malacot. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!