Indulhat a buli

2022.08.02. 18:03

Táncra perdülnek a vendégek a villányi pincesoron

Rajnai-Zsíros Krisztina

Fotó: Dunántúli Napló

Turisztikai egyesületet alakítottak a villányi pincesor vendéglátói, hogy összefogva, minél több attrakciót tudjanak kínálni az idelátogató vendégeknek. Ennek első lépéseként már elérték, hogy minden hétvégén (pénteken és szombaton) zeneszó tölti be a Baross Gábor utca pincesori szakaszát.

A kezdeményezést Heisz Károly, a Hétfogás Étterem tulajdonosa indította.

– Sok időnk volt a járványhelyzetben azon gondolkodni, hogy hogyan lehetne még több vendéget idecsábítani, és Szakács Zoltán barátommal arra jutottunk, hogy a vendégeknek mindig kell valami attrakció. Ebben próbálunk előrelépni – mondta. 

A villányi önkormányzat egy-két éve, néhány alkalommal sétálóutcává alakítja a pincesort, vagyis lezárják az amellett lévő útszakaszt. A zenét ezeken a hétvégéken korábban is a vendéglátóhelyek intézték, a rengeteg vezeték és hangosító berendezés kihelyezése, beüzemelése azonban nem volt se szervezett, se szép.

– Egy pécsi hangmérnök barátunk, Csurgai Zoltán segített abban, hogy hogyan lehet ezt megoldani. Vásároltunk egy streaming szoftvert, amelyen keresztül tudjuk a zenét szolgáltatni az internet segítségével. Ennek köszönhetően egy Dj akár a világ másik részéről is tud zenélni a villányi pincesorra, de azt is meg tudjuk oldani, hogy a Rendezvénytéren, vagy a Diófás téren szóló zene is kihangosítható legyen a pincesorra. Mindezt anélkül, hogy vezetékeket, vagy hangosító eszközöket kelljen bárhova cipelni – magyarázta Heisz Károly.

A hangtechnikusok szakmai segítségével összesen 16 hangfalat szereltek fel a pincesorra, és végezték el a szükséges beállításokat, annak érdekében, hogy jól és szépen szóljon a zene mindenhol. A hazai borvidékek közül ilyet máshol nem tapasztalhat a vendég,  Villányban valósították meg először, hogy így élménytelibbé tegyék a fogyasztást, a vendéglátást. A látogatóknak nagyon tetszik az új hétvégi hangulat, olyannyira, hogy már a próbanapon táncolni kezdtek a populáris dallamokra.

A pincesor vendéglátóhelyei Heisz Károly elnökségével megalakították a Villányi Pincesor Turisztikai Egyesületet, a tagok ötmillió forint összegű önerős beruházással valósították meg a zeneszolgáltatást, októberre pedig összeállítják a jövő évi programtervezetüket: körülbelül tíz hétvégét szeretnének programokkal (pl. gasztronómiai vagy egyéb kulturális, mindenképpen a bor köré fonódó dologgal, este pedig zenével) megtölteni.

– Villány, illetve a villányi borvidék mindig is élen járt abban, hogy valami újat alkosson, és az is jellemző a térségre, hogy bár a borászok, vendéglátók is egymás konkurenciái, egymást ajánlják az ideérkezőknek. Egy közös célért képesek összefogni, együtt dolgozni – mondta az egyesület elnöke, aki szerint ez a mostani zeneszervezés is jó példája volt ennek a szemléletnek.

Címkék#pincék#dj

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!