Várnak a majorban

1 órája

Állatok Világnapja: különleges programot rendeznek Szaporcán

Az Állatok Világnapja alkalmából különleges programot rendeznek a szaporcai Ős-Dráva Látogatóközpontban október 4-én – adta hírül a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság.

Balikó Gergely

Mint közölték, a résztvevők szakvezető kalauzolásával tehetnek látogatást a majorban és testközelből láthatják a shagya-arab lovakat, a szürkemarhákat, a parlagi kecskéket és parlagi szamarakat, valamint a racka- és cikta juhokat. Az állatok jellemzői mellett a gazdálkodás eszközeiről, fortélyairól is sok érdekes tudnivalóról is szó esik.

A nemzeti park ismertetése szerint a szaporcai majorban a térségre egykor jellemző régi magyar háziállatfajták élnek. Az állatok évszázadokon át segítették az ember munkáját, táplálékforrásul, valamint eszközök, szerszámok alapanyagául is szolgáltak.

Az Állatok Világnapját Assisi Szent Ferenc, az állatok és a természet védőszentjének emlékére október 4-én tartják. Célja, hogy az ember-állat barátságot megerősítse és felhívja a figyelmet az együttélés fontosságára, hiszen az állatok nem csak boldogabbá teszik életünket, de segítik is mindennapjainkat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában