Kinevezték a vezetőket is

2024.08.01. 16:20

Új esperesi kerületeket alakítottak ki a Pécsi Egyházmegyében

A Pécsi Egyházmegye tájékoztatása szerint mivel a korábbi esperesi kerületek 2022-ben történt megszüntetését követően az egyházmegye Tanácsosi Testületének javaslatára újrarajzolták a Pécsi Egyházmegye esperesi kerületeinek térképét. Hat új esperesi kerület felállításáról, valamint új esperesi kinevezésekről határozott Felföldi László pécsi megyés püspök.

Bama.hu

Az új esperességek létrehozása a lelkipásztorkodás elősegítését és papi közösség megújulását szolgálja az egyházmegyében – indokoltak a közleményben.

Az augusztus elsejei hatállyal életbe lépett rendelkezés szerint a Pécsi Egyházmegye plébániái közül a pécsi esperesi kerületekbe tagozódnak a bicsérdi, kővágószőlősi, kozármislenyi, szentlőrinci, a Pécs-gyárvárosi plébániák, valamint a Pécs-Jézus Szíve, Pécs-Rácváros, Pécs-Szabolcs, Pécs-Székesegyház, Pécs-Szent Erzsébet, Pécs-Szent Ferenc, Pécs-Szent II. János Pál, Pécs-Szent István plébániák is.

A siklósi kerülethez került Alsószentmárton, Felsőszentmárton, Görcsöny, Harkány, Máriagyűd, Sellye, Siklós, Szigetvár, Vajszló, Villány. A Mohácsi kerülethez pedig Beremend, Bóly, Himesháza, Lánycsók, Mohács, Olasz, Somberek, Szajk, Véménd. A kerületek élére 2024. augusztus 1-jei hatállyal kinevezett esperesek megbízatása 2027. január 6-ig szól. A pécsi kerületet Máger Róbert, a siklósit Keresztes Andor, a mohácsi kerület Bacsmai László vezeti.

Az egyházmegye beszámolt arról is, hogy az esperesekre vonatkozó esperesi feladatkör gyakorlásával dr. Kvanduk Frigyes általános helynököt bízta meg a főpásztor, aki Nagy Norbert tolnai plébánost egyházmegyei hitoktatási referensnek nevezte kis esperesi beosztásban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában