Újra indul a balatoni buszjárat

2024.06.21. 17:30

A kedvelt fürdőhelyek átszállás nélkül elérhetők

Idén is elérhető lesz a Balaton közvetlenül autóbusszal Komlóról - a Zalakarosig közlekedő járatok, amint a tanév véget ér, június 22-től indulnak. A strandolók igényeihez igazodva Orfűre, Harkányba és Siklósra is közlekedik rendszeresen buszjárat a nyár folyamán az egykori bányászvárosból.

Wald Kata

Fotó: Soos Botond

Az elmúlt években már megszokottak szerint idén nyáron is elérhető lesz közvetlenül autóbusszal a Balaton Komlóról. A járat a tanév végével indul, és ezúttal is a magyar tenger déli partján haladva, több kedvelt üdülőhely érintésével egészen Zalakarosig közlekedik.

A Komlói Autóbuszos Tömegközlekedés Blog tájékoztatója szerint a június 22-étől szeptember 1-ig minden pénteken, szombaton és vasárnap közlekedő balatoni buszjárat tizenegy balatoni települést köt össze Komlóval, így Balatonlelle, Balatonboglár, Fonyódliget, Fonyód, Bélatelep, Alsóbélatelep, Balatonfenyves, Balatonmáriafürdő, Balatonkeresztúr, Balatonberény és Balatonszentgyörgy lesz elérhető átszállás nélkül. A Komlóról 7.35-kor induló busz végállomás Zalakaros, a fedett gyógyfürdő.

A strandolók igényeihez igazodva immár harmadik esztendeje Orfűre is indul rendszeresen busz az egykori bányászvárosból - szintén június 22-én startol az első járat, amely szabad- és munkaszüneti napokon háromszor közlekedik, 10:00, 13:35, és 17:00 órás időpontban. Ezen kívül Harkányba és Siklósra a hét minden napján 7.30-kor indít közvetlen járatot a Volánbusz Zrt.

Az egykori bányászvárosból 2021. óta, harminc évnyi szünet után, a Komlói Autóbuszos Tömegközlekedés Blog indítványára indult a balatoni autóbusz, biztosítva a közvetlen utazási lehetőséget Komlóról a magyar tengerhez. A kezdetektől fogva népszerű járat kezdetben hétvégi napokon közlekedett Balatonmáriafürdőre, majd igazodva az igényekhez, hamar dupla járattá bővült, később pedig már péntekenként is indult, és az útvonala is kibővült.

A Blog mindezek mellett szeretné elérni, a városba lakók igényeinek megfelelően, hogy a nyári szezonban Komló és Siófok között is biztosított legyen a közvetlen átszállás nélküli autóbuszos kapcsolat - idén tavasszal már harmadik alkalommal kezdeményezték ennek bevezetését, az illetékes minisztérium és a Volánbusz Zrt. válasza szerint azonban a szükséges többlet jármű, illetve személyzet hiányában a Blog javaslata jelenleg nem megvalósítható.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában