Buszos per

2024.05.10. 17:30

Miért éppen a fővádlottat segítette Péterffy baráti ügyvédje?

Miközben a baloldal korrupciós üggyel próbálja az előző városvezetést ütni, amikor 110 használt buszt vásároltak meg tíz évvel ezelőtt, arra már kevésbé emlékeznek, hogy éppen Péterffy Attila pécsi polgármester baráti ügyvédje, Bodnár Imre játszott volna kulcsszerepet a buszos perben az elsőrendű vádlottat védve.

Bóka Máté Ciprián

Közismert, hogy a mélyen baloldali Bodnár Imre volt annak az ügyvédgárdának a vezetője, aki a pécsi önkormányzattól az elmúlt években átvilágítás címén közel százmillió forintot kaphatott meg. Az MSZP-s képviselőjelöltséggel és kamarai poszttal is sikertelenül próbálkozó ügyvéd volt azonban az is, aki a buszos-perben éppen a fővádlottat, a Tüke Busz Zrt. a egykori vezetőjét segítette. Holott az ügyészség éppen ellene emelt elsőrendűként vádat az  ügyben gazdasági csalás miatt. (A vádlott 2022-ben elhunyt.)

Az "átvilágító garnitúra" vezetője ráadásul azt a személyt védte, aki a vádhatóság szerint a városi cégnek, az tehát közvetve az önkormányzatnak okozott jelentős kárt, ugyanakkor az ügyet ismerők szerint Bodnár ezúttal is inkább politikai célzattal lépett volna fel, nem pedig szakmailag. Az is komoly összeférhetetlenségi, ügyvédetikai kérdéseket vethet fel, hogy Bodnár ügyvédserege a Tüke Busz Zrt.-t világította át az önkormányzat érdekében, amivel elvileg ellentétes cél az, hogy a városi céget a vád szerint megkárosító személyt segített Bodnár.

Mindenesetre Péterffy Attila és csapata még az átvilágítások teljesítéséről szóló igazolásokat sem voltak hajlandóak bemutatni az illetékes bizottságnak, így a pécsi önkormányzat részéről továbbra is titkolják azokat a dokumentumokat, amelyek alapján százmilliót tehettek zsebre a baráti baloldali ügyvédek. Bodnár Imre arról ismertté vált, hogy a választás időpontjának a hivatalos kitűzése előtt pár nappal hozta csak létre azt a politikai célú szervezetet, amely a Gyurcsány Ferenccel szövetkező Péterffyt és társait indítja a választáson. Ennek kapcsán a közelmúltban jogorvoslattal is éltek, de a Területi Választási Bizottság érdemi vizsgálat nélkül elutasította a kérelmet. 

A bejelentő szerint emögött a döntés mögött az hibás következtetés áll, hogy hiába egy pécsi választópolgár tette meg a bejelentést a választás tisztasága érdekében, mégsem nevezhető érintettnek akkor, amikor a saját sorsáról van szó. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!