Kalapáccsal és késsel ölt meg egy hajléktalant

7 órája

Vérfagyasztó ügy: most kezdik érdemben tárgyalni a Maléter Pál úti gyilkosságot

A vérfagyasztó Maléter Pál úti gyilkosság ügyét eddig egy alkalommal, a június végi előkészítő ülésen tárgyalta a Pécsi Törvényszék, amelynek tájékoztatása alapján a büntetőper érdemi része kedden kezdődik. A bíróság élénk sajtóérdeklődésre számít a vérfagyasztó eset tárgyalásán.

Bama.hu

A kép illusztráció

Fotó: Melnikov Dmitriy

Az ügyészég előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének elkövetésével vádolja a fiatal pécsi férfit, aki a vádirat szerint vérfagyasztó módon, kalapáccsal és késsel gyilkolt meg egy számára addig ismeretlen hajléktalan férfit Kertvárosban, egy Maléter Pál úti panellakásban tavaly augusztusban.

vérfagyasztó
Vérfagyasztó bűntény történt a Maléter Pál úton. A kép illusztráció
Fotó: Chokniti-Studio / Forrás: Shutterstock

A vádlott férfi rövid időn belül két családtagját is elveszítette, majd édesanyjával együtt új lakásba költözött Pécsen. A vádlott ezt követően zárkózott lett, környezetétől elszigetelődött. Egészségügyi problémái miatt orvosi és pszichológusi kezelésben részesült. Gyógyszert írtak fel neki, és ezen kívül édesanyja nyugtató gyógyszerét is szedte. Rászokott az alkoholfogyasztásra, ittas állapotban agresszív volt. Többször előfordult, hogy agressziója édesanyja felé irányult.

Az is vérfagyasztó, amilyen filmeket nézett

2023 év elején a vádlott viselkedésében újabb fordulat állt be, erőszakos, nyomasztó hatású, gyilkosságokkal teli filmeket nézett. Kedvenc filmje egy amerikai sorozatgyilkosról készített alkotás volt, a vádlott külső megjelenésében is utánozni kezdte, és foglalkoztatta az emberölés gondolata. Ezeket a telefonján, hangfájlokban rögzítette.

A vádlott 2023-ban felvételt nyert az egyetem kommunikáció és média szakára. A gólyatábor augusztus 20-án kezdődött, azok kezdeti programjain részt vett. Másnap hajnali egy óra körül felhívták a vádlott édesanyját azzal, hogy fia nem megbízható és nem szavahihető, kérték vigye haza a táborból. Az édesanyja a vádlottal hajnali negyed háromkor ért a lakásukba, majd a fiatal férfit zaklatott állapotban egyedül hagyta.

A vádlott ezután több nyugtatót szedett be, majd feszült idegállapotban elhagyta a lakást. Először egy belvárosba tartó autóbuszra szállt, majd visszaérve a környékan találkozott a hajléktalan férfival. „Ekkor elhatározta, hogy a számára addig ismeretlen személyt azzal az ürüggyel, hogy étellel kínálja, a lakásába hívja, ahol megöli” – olvasható a törvényszék tájékoztatójában.

Vérfagyasztó, amit áldozatával művelt

A sértett elfogadta a meghívást, együtt indultak el a vádlott lakásához. A vádlott a konyhában kínálta hellyel a sértettet, majd gyorsfagyasztott pizzát tett a sütőbe és melegíteni kezdte. Miután elkészült az étel, a sértett a széken ülve, a konyhaasztal felé dőlve enni kezdett – részletezte a gyilkosságot megelőző pillanatokat a bíróság.

A vádlott ekkor egy 13 centi fejhosszúságú kalapáccsal hátulról a sértett fejére sújtott. Az ütés következtében a hajléktalan férfi lecsúszott a székről, védekezni próbált, rövid dulakodás alakult ki közöttük. A vádlott folytatta a sértett bántalmazását, több alkalommal a fejére sújtott a kalapáccsal, a sértett hanyatt esett. A vádlott ekkor 21 centi pengehosszúságú konyhakéssel a védekezni már nem képes sértettet háromszor mellkason szúrta. Az áldozat a helyszínen meghalt.

A vádirat szerint a vádlott a cselekmény idején nem szenvedett kóros elmeállapotban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában