19 riasztás

2 órája

Tüzekhez és balesetekhez vonultak a tűzoltók a hétvégén (galéria)

Az elmúlt hétvégén összesen tizenkilenc jelzés érkezett a Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra. A vármegye tűzoltói öt tűzesetet számoltak fel, kilenc esetben hajtottak végre műszaki mentést, míg hat jelzés téves volt, nem volt szükség tűzoltói beavatkozásra.

Bama.hu

Forrás: katasztrófavédelem

Nagyvátyon tűz keletkezett egy házban, a tetőszerkezet kapott lángra. A szigetvári és sellyei hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre, ekkor a tetőszerkezet már teljes terjedelmében égett. Az egység 2 sugárral a tüzet eloltotta, majd a helységeket hőkamerával átvizsgálta. Vélelmezhetően elektromos hiba volt a tűz keletkezési oka a padlástérben, és az oda felhordott nagy mennyiségű anyagokat begyújtotta. A tűz keletkezésekor személyek nem tartózkodtak a házban. Ketten laknak életvitelszerűen az ingatlanban, az eset során nem sérültek. Lakosságvédelmi intézkedés keretein belül az önkormányzat a helyi kultúrházban biztosított nekik ideiglenesen szállást.

Siklóson egy lakóépülettel egybe épített tároló helyiségben- ahol elsősorban tűzifát tartottak - elektromos zárlat következtében tűz keletkezett. Az oltást a lakók kezdték meg. A siklósi és villányi hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre, áramtalanították a teljes épületet, két sugárral és kéziszerszámokkal eloltották a tüzet. A szomszéd ingatlan melléképülete szorosan összeért az égő helyiséggel. Ott egy személyautó állt, amit az egység kitolt, áramtalanított, valamint hőkamerával át is vizsgált. Az eset során személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor.

Somogyviszlón egy családi házzal egybe épített melléképületben lévő kazánházban keletkezett tűz. A szigetvári, barcsi és sellyei hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre, valamint riasztották a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot is. a tüzet az egységek két sugárral eloltották, a helységet hőkamerával átvizsgálták. A tűz következtében a kazánház teljesen kiégett, a tetőszerkezet megsemmisült. A tűz a szomszédos helyiségekre nem terjedt át. Vélhetően elektromos meghibásodás okozta a káresetet. Az eset során személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Pécs külterületén egy személyautó gyulladt ki, teljes terjedelmében égett. A pécsi egység két sugárral oltotta el a tüzet, illetve hőkamerával átvizsgálta a járművet. A gépjárműben csak a járművezető utazott, aki az értéktárgyak kimentése során kisebb égési sérüléseket szenvedett, a mentőszolgálat szakemberei látták el. Az oltás idején teljes útzár volt az érintett szakaszon, a rendőrség irányította a forgalmat.

Piskó külterületén egy 100-150 nm-es melléképület tetőszerkezete gyulladt ki és az egységek kiérkezésekor már teljes terjedelmében égett. A helyszínre a sellyei, siklósi és szigetvári hivatásos tűzoltók vonultak, de a KMSZ-t is riasztották. A tűzoltók végül két sugárral megfékezték a lángokat. Az épületben fém hordók, drótok, valamint ömlesztve szénát, illetve szalmát tároltak. A tűz keletkezésének oka vélelmezhetően elektromos zárlat. Az eset során személyi sérülés nem történt, a tűz nem terjedt át más épületre.

Műszaki mentések

Szentlászló településen egy 10 méter magas nyárfa dőlt az útra, teljes útzárat képzett. A szigetvári egység a fát motoros láncfűrésszel eltávolította. Nagycsány külterületén az úttestre dőlt fűzfát a sellyei hivatásos tűzoltók távolították el.

Majs külterület egy alkatrészeket szállító kisteherautó csapódott fának. A gépjárműben csak a sofőr utazott, aki önerőből ki tudott szállni. A mohácsi hivatásos és majsi önkéntes tűzoltók vonultak a helyszínre. A tűzoltók biztosították a helyszínt, áramtalanították az autót. A műszaki mentés ideje alatt félpályás útzár volt az érintett szakaszon.

Pécsen a Makay István úton két autó ütközött, amit a pécsi hivatásos tűzoltók átvizsgáltak és áramtalanítottak. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Siklóson két személyautó ütközött, aminek következtében az egyik lesodródott az útról és kidöntött egy fát. Összesen hárman volt érintettek a balesetben, mindenki sértetlenül kiszállt. A siklósi hivatásos tűzoltók átvizsgálták és szükség szerint áramtalanították a járműveket, valamint eltávolították a kidőlt fát. A műszaki mentés ideje alatt teljes útzár volt az érintett szakaszon, a rendőrség irányította a forgalmat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában