Védenék javaikat

2024.09.10. 12:30

Rongálás, autólopás is történt a városban, fellépést szorgalmaznak ellene

Tóth Viktória

Fotó: Zantleitner Ingrid

A nyári időszakban vármegyeszerte előfordultak rongálások, vandalizmushoz kapcsolódó tevékenységek. Ez Szigetvár esetében is így volt. Az utóbbi időben a város hivatalos honlapján számoltak be ilyen esetekről. Eszerint a Zrínyi Vár körül létesített napelemes világítási rendszert több helyen megrongálták ismeretlenek.

Korábban pedig arra hívták fel az autótulajdonosok figyelmét, hogy megszaporodtak a településen a gépjárműlopások, illetve gépjárműből történő lopások. 

A tapasztalatok alapján az esetek többségében a gépjárművek nyitva hagyása, vagy a slusszkulcs kocsiban felejtése vezetett a bűncselekmény elkövetéséhez. 

Az autósok részéről tehát fontos, hogy fokozottan figyeljenek arra, hogy a gépjárművet ne hagyják nyitva és értékeiket ne tartsák a járműben jól látható helyen. S ha valaki vandalizmust vagy akár gépjárműfeltörést tapasztal, haladéktalanul jelezze ezt közterület-felügyeletéhez vagy a rendőrség számára.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában