Tűz a házat is veszélyeztet

2024.08.14. 13:20

Kerti hulladék gyulladt meg Hosszúhetényben

Jusztin Levente

Fotó: Szakony Attila

Mintegy négyszáz négyzetméteren ég a kerti hulladék egy lakóház mellett Hosszúhetényben, a Hármashegy utcánál szerda kora délután. A tűz a házat is veszélyezteti, valamint felette elektromos vezeték halad. A pécsi és a komlói hivatásos tűzoltók vízsugarakkal a házat védik, valamint az égő nyesedéket oltják. Az esethez a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is kiérkezett, és az áramszolgáltató szakembereit is a helyszínre várják.

Frissítés:

Horváth Nikolett Csilla, a Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője megkeresésünkre elmondta, körülbelül fél egy körül riasztották a tűzoltókat. Jelenleg is oltják a tüzet, de már sem a sorház, sem a vezetékek nincsenek veszélyben.

Úgy tudjuk, személyi sérülés nem történt.

Frissítés:

A pécsi és a komlói hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett eloltották a lángokat Hosszúhetényben. A kerti nyesedék felett elektromos vezeték halad, ezért az áramszolgáltató szakembereinek munkájára is szükség volt. A helyszínre egy munkagép is érkezett, amellyel felbontották a nyesedékkupacot, jelenleg pedig a talaj betakarását végzik vele. A tűzoltók egy vízsugárral a még izzó gócokat számolják fel.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában