Nagy volt az ijedtség

2024.06.28. 20:06

Példaértékű volt az összefogás az eltűnt fesztiválozó felkutatásában

Hatalmas ijedtséget keltett egy fesztiválozó eltűnése a közösségi oldalakon. Később, a nap folyamán sem találták, így a rendőrség segítségét kérték a Fishing on Orfű résztvevői. A lányra végül szerencsére épségben bukkantak rá.

Jusztin Levente

Fotó: Kálmándy Ferenc

Megtalálták csütörtök este azt a 21 éves lányt, aki a Fishing on Orfű ideje alatt tűnt el. Ismerősei a közösségi oldalakon érdeklődtek, ki látta a fiatalt, akinél nem volt se telefon, se iratok. Barátainak nem jelzett hollétéről, így a rendőrséghez fordultak segítségért június 27-én. Jelentős létszámmal kezdték el keresni az egyenruhások a lányt gyalogosan, autóval, drónnal és kutyával. Végül este fél 7-kor Orfűn, a Sport utcában találták meg. A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya tájékoztatta hírportálunkat, bűncselekmény nem történt a lánnyal szemben, baleset sem érte, így szerencsére csak az ijedtség volt nagy. Fontos leszögezni, kortól függetlenül azonnal elkezdik keresni az eltűntnek nyilvánított személyt, hamisak azok az információk, amelyek szerint a bejelentéstől számított 24 óra után kezdik el keresni az illetőt. A fesztiválozó megtalálásában nagy segítséget jelentett az, hogy évek óta rendkívül összetartó közösség jár a Fishingre, akik között hatékonyan folyik a kommunikáció szinte minden területen.

Sok kérdés felmerül egy ilyen eset során. Ritka az, amikor a fesztiválon valaki egymaga sétálgat, általában kisebb vagy nagyobb csoportokban mennek a résztvevők koncertekre, a büfésorba, vagy aludni. Mégis előfordulhat olyan helyzet, amikor külön utakra téved valaki, ilyenkor fontos a társakkal való kommunikáció. Érdemes a telefont feltöltve, minden esetben magunknál tartani, de lehet hordozható töltőt is kölcsönözni a fesztivál helyszínén, ha esetleg lemerülne készülékünk. Ez azért is fontos, mert a nagyobb tömeg miatt bárki elszakadhat a társaságától. De ahogy ennél az esetnél is tapasztalhatta mindenki, segítőkész emberekkel van tele a kemping és környezete, igyekszik mindenki segíteni a másiknak, akár ismeri az illetőt, akár nem. 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!