Közlemény

2024.04.24. 11:28

Rajzpályázatot indít gyerekeknek a MÁV és a rendőrség

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajz-pályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés. A kiírás alapján a pályázó iskolások tíz közlekedési helyzet közül választhatnak egyet, amelyet lerajzolnak. Témaválasztáskor a gyerekek a közlekedési helyzetek áttekintése során megismerik azokat a legfontosabb közlekedési szabályokat, amelyek megszegése balesethez vezethet.

Bama.hu

Képünk illusztráció

Fotó: FULOP ILDI

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság (ORFK-OBB) közös gyermekrajz-pályázatra két kategóriában jelentkezhetnek az iskolások. A pályázati kiírás szerint a Mini kategóriában 7-11 éves, míg a Junior kategóriában 12-15 éves diákok pályaműveit várják a szervezők.

Bár a pályázat legfontosabb célja az edukáció, az első, második és harmadik helyezettek, valamint a különdíjasok mindkét kategóriában értékes és izgalmas ajándékokat kapnak.

Az ORFK-OBB közreműködésével az általános iskolák diákjai megkapják a gyermekrajz-pályázat felhívását, így annak legfontosabb üzenetei közvetlenül is eljuthatnak a pedagógusokhoz és a diákokhoz.

A vasúttársaság több mint tíz éve együttműködik a rendőrséggel, és éves szinten 60-70 helyszínen tart közös vasúti-közúti közlekedésbiztonsági ellenőrzést a rendőrség területileg illetékes munkatársainak közreműködésével. Folyamatos a MÁV részvétele a rendőrség által szervezett RAILPOL (Vasúti Rendőrségek Európai Szervezete), valamint ILCAD (Nemzetközi Útátjáró Biztonsági Nap) ellenőrzési akciókban is.

A MÁV és az ORFK-OBB már korábban is közvetlenül megszólította az iskolásokat. 2021-ben a MÁV Ütközéspont kampányának kiemelten fontos célcsoportja – az autóvezetők mellett – a már önállóan közlekedő tizenévesek és fiatal felnőttek voltak, akik jellemzően kerékpárral vagy gyalogosan tévednek a sínekre. Az Ütközéspont kampány során az ORFK-OBB közreműködésével az általános iskolák felső tagozatosai és a középiskolások is megkapták a MÁV közlekedésbiztonsági kampányának felhívását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában