Brutális gyilkosság!

2024.04.19. 10:51

A kegyetlen gyilkossággal vádolt férfi életfogytiglanit kapott

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség a több ember sérelmére elkövetett emberölés miatt indított büntetőügyben az elsőfokú bíróság ítélete ellen bejelentett ügyészi fellebbezést fenntartotta.

Bama.hu

Fotó: Roman Studio

A palesztin származású izraeli férfi 2018 februárjában egy múzeumi kiránduláson ismerkedett meg a Németországban tanuló magyar nővel, akivel hamarosan össze is költöztek. Jó fél évvel később jöttek Magyarországra, ahol Kaposváron béreltek ingatlant – egyiket a nő és édesanyja, másikat a férfi részére. A párkapcsolat nem volt felhőtlen a férfi lobbanékony természete és folytonos féltékenykedése miatt. 

Ez vezethetett a tragédiához is, mikor az éjszaka közepén álmukban fojtotta meg a barátnőjét és annak édesanyját, majd hogy a nyomokat eltüntesse, felgyújtotta a lakást. Ő maga balesetet színlelve a tűz elől az erélyre menekült és onnan kiabált segítségért. Mire a szakértői vizsgálatok megállapították, hogy az áldozatok halála nem a tűzeset következménye, hanem erőszakos úton, fulladás következtében állt be, addigra az elkövető elmenekült az országból, és csak 2021-ben, a nemzetközi elfogatóparancs alapján fogták el az izraeli hatóságok. 

Az elsőfokon eljárt Kaposvári Törvényszék a vádlottat emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte azzal, hogy legkorábban 40 év után bocsátható feltételes szabadságra. Az ítélet ellen az ügyész a vádlott terhére részfelmentése miatt, bűnösségének közveszélyokozás bűntettében is történő megállapítása, valamint feltételes szabadságra bocsátás lehetőségének kizárása végett jelentett be fellebbezést, amelyet a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség fenntartott. 

A vádlott és védője felmentés végett fellebbeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában