Meleg napsütés

2 órája

Talán csak a fejfájósok nem örülnek igazán a hétvégi időjárásnak

Bama.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: MarBom

Szombaton a hajnali pára- és ködfoltok feloszlását követően az ország nagy részén túlnyomóan napos időre számíthatunk, nyugaton, északnyugaton maradhat több felhő felettünk, másutt elsősorban fátyolfelhők lehetnek az égen. Csapadék sehol sem várható. Nyugaton és a Dunántúl északi felén élénk lesz a déli, délkeleti szél. Hajnalban 1 és 10, délután 16 és 22 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap is napos idő jön, csak kevés helyen vastagodhatnak meg átmenetileg a fátyolfelhők. Esni továbbra sem fog. A Dunántúlon többfelé élénk lesz a déli, délnyugati szél. Reggel ismét találkozhatunk párás, ködös tájakkal. Hajnalban az ország keleti felén 1-8, a Dunántúlon 8-12 fok várható. Délutánra 17 és 24 fok közé melegszik a levegő.

 

Orvosmeteorológia

Szombaton is folytatódik a nyugodt őszi idő.

Több helyen kell újabb hideg, nyirkos reggelre készülni, így ismét felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok.

A nagy napi hőingadozás miatt vérnyomás-ingadozás, keringési problémák, rosszullét ezen a napon is kialakulhat.

A szelesebb északnyugati országrészben élők körében fejfájás, ingerlékenység, nyugtalanság is jelentkezhet.

A naposabb tájakon élők közérzete, hangulata javul, a felhősebb tájakon élők viszont lehangoltabbak, kedvtelenebbek lehetnek.

Ha tehetjük, mozduljunk ki a szabadba egy nagyobb séta erejéig! Ajánlott a réteges öltözködés, ugyanis a hajnali, reggeli órákban nagy lesz a megfázásveszély.

Erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket! Figyeljünk oda a megfelelő mennyiségű folyadék bevitelére!

 

Közlekedésmeteorológia

Szombat reggel is elsősorban az ország keleti felén kell többfelé pára, köd kialakulására, korlátozott látási viszonyokra számítani.

Néhol ködszitálás is kialakulhat, ami miatt nedves, csúszós útszakaszok is előfordulhatnak.

Északnyugaton megélénkül a déli, délkeleti szél, így csökkenhet a járművek menetstabilitása.

A napos tájakon és időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!