Időjárás

2 órája

Ne reménykedjünk napsütésben, három napig esni fog

Bama.hu

Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég. Északnyugat felől egyre többfelé, elsősorban az ország északnyugati felében számíthatunk esőre, záporra, a Dél-Dunántúlon délután az ég is megdörrenhet. Elsősorban a Dunántúl északi és középső részein várható nagyobb mennyiségű csapadék, míg a Tiszántúlon és a déli tájakon estig maradhatnak szárazabb területek. Az élénk délkeleti szelet időnként erős széllökések kísérhetik, késő délutántól északnyugatira fordul az áramlás. A maximum-hőmérséklet általában 13 és 19 fok között valószínű, de a tartósan csapadékos tájakon ennél hidegebb, míg délen ennél pár fokkal melegebb lesz.

Csütörtök
Átmenetileg csökken, majd dél felől ismét növekszik, vastagszik a felhőzet. Délelőtt kevesebb helyen, délután pedig ismét egyre nagyobb területen eshet az eső. Megélénkül az északi, északkeleti szél. A hajnali 7, 13 fokról 13 és 18 fok közé melegszik a levegő.

Péntek
Délelőtt borult idő valószínű, majd dél felől lassan felszakadozik, csökken a felhőzet. Főleg hajnalban és délelőtt sokfelé eshet még az eső, délután dél felől egyre nagyobb területen megszűnik a csapadék. Az élénk északi, északkeleti szél a Nyugat-Dunántúlon, illetve az Észak-Alföldön megerősödik. A minimum-hőmérséklet 7 és 13, a maximum 12 és 19 fok között alakul.

Orvosmeteorológia
Térségünk fölött található hullámzó frontálzóna miatt mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás. Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás. A közlekedésben résztvevők részéről fokozott óvatosság szükséges, ugyanis a megnövekedő reakcióidő közvetett módon hozzájárulhat a balesetek kialakulásához.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!