Időjárás

2 órája

Marad a kellemes napos idő, használjuk is ki

Bama.hu

Keddre virradóan az északi, északkeleti tájakon eleredhet az eső. Napközben mindenhol számíthatunk hosszabb-rövidebb napos időszakokra, délelőtt még az ország északkeleti harmadán alakulhat ki kisebb eső, záport. Többfelé élénk, helyenként erős lesz az északi, északnyugati szél. A csúcshőmérséklet 12 és 21 fok között alakul, északkeleten lesz hűvösebb az idő.

Szerdán az ország keleti, északkeleti felén napos idő várható, nyugaton több felhő lehet az égen, ám csapadék ott sem várható. A Dunántúlon többfelé feltámadhat a keleti-délkeleti szél. Hajnalban északkeleten gyengén fagyhat, nyugaton, délnyugaton enyhébb lesz az idő. Napközben 13-18 fokot mutathatnak a hőmérők.

Orvosmeteorológia

Kedden gyenge hidegfront hatását érzehetjük.

A hűvös, hideg hajnali órákban felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi panaszok, valamint nagy lesz a megfázásveszély, ezért ajánlott a réteges öltözet.

Fejfájás, esetleg migrén előfordulhat, amit a szél fokozhat, valamint a szeles idő ingerlékenységet, feszültséget válthat ki.

Napközben a hosszabb-rövidebb napos időben érdemes kimozdulni a szabadba egy nagyobb séta erejéig, a napsütés jó hatással lesz a közérzetünkre, hangulatunkra.

Erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket! Figyeljünk oda a megfelelő mennyiségű folyadék bevitelére!

 

Közlekedésmeteorológia

Kedden az északi, északkeleti tájakon, megyékben számíthatunk esőtől vizes, csúszós utakra.

Többfelé élénk, helyenként erős északi, északnyugati szél csökkentheti a járművek menetstabilitását.

A napos tájakon érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!